Piipponen peippaili voiton jännitysnäytelmässä

11.12.2021

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaan 4–3-voiton voittolaukauskilpailun jälkeen lauantai-iltana Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki iskivät yhteen lauantaina Trio Areenalla, jossa nähtiin jännittävä, vauhdikas, laadukas ja tapahtumarikas kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun hyvin ja oli avauserässä niskan päällä. Lohipaidat menivät ottelussa 1–0-johtoon, kun kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen tinttasi Jaakko Kuusiston syötöstä ylivoimalla kiekon tarkasti ylänurkkaan.

Toisessa erässä Hokki hallitsi ja Kiekko-Vantaa oli pesukoneessa, mutta Samuli Tervo piti joukkuetta pystyssä ja keskustaa puolustettiin joukkueena laadukkaasti.

Kiekko-Vantaa siirtyi kamppailussa 2–0-johtoon, kun energinen nelosketju värkkäsi hienon osuman. Joonas Rinnetmäki taklasi päädyssä ja siirsi kiekon Santeri Aallon lapaan, joka löysi upeasti Olli Maansaaren kolmannesta aallosta ja peli oli 2–0.

Hokki sai kuitenkin erän lopussa kovan painostuksen tuloksena kavennuksen, kun Tomi Niku antoi upean syötön takatolpalle ja Samu Pyykkönen sivalsi laatan sisään.

Kolmas erä oli tasainen ja molemmilla oli omat hetkensä. Hokki tuli erän alussa tasoihin Samu Kaasisen yksilösuorituksella. Kiekko-Vantaa kuittasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Jaakko Kuusisto teki pienen kärkikynän ja laukoi terävästi ranteella tilanteeksi 3–2.

Viisi minuuttia ennen summeria Hokki tuli kuitenkin tasoihin kamppailussa kultakypärä Oskari Siikin osumalla. Vantaalaisten viisikko nukahti hetkeksi ja vieraat rokottivat.

Jatkoajalla mentiin päästä päähän ja molemmilla oli useampi tilaisuus ratkoa. Lopulta ratkaisu nähtiin rankkareissa. Kiekko-Vantaa oli niissä etevämpi 4–3 ja vei lisäpisteen mukaansa.

Lohipaidoilta rankkareissa osuivat Miro-Pekka Saarelainen, Erik Embrich ja kahdesti kiekon maaliin veivannut Joni Piipponen.

– Hyvä kiekkopeli nähtiin. Ensimmäisessä erässä oli tunnetta ja taklauksia ja oltiin ihan hyviä siinä. Toisessa erässä oltiin alakynnessä ja Hokki oli tosi hyvä. Kolmannessa tultiin peliin mukaan taas. Ihan oikeudenmukainen tulos, että molemmille piste ja sitten arvalla toinen pinna jommalle kummalle, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaalle voitto oli kauden ensimmäinen rankkareilla.

– Tärkeitä kokemuksia joukkueelle, että pystytään voittamaan pelejä myös jatkoajalla tai rankkareilla, Niskanen totesi.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla samoihin pisteisiin kymmenentenä olevan Hermeksen kanssa.

Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla SaPKoa vastaan.

Kiekko-Vantaa–Hokki 4–3 VL (1–0, 1–1, 1–2, 0–0, 1–0)

3.29 1–0 Miro-Pekka Saarelainen (Jaakko Kuusisto, Aapo Ahola) YV

33.50 2–0 Olli Maansaari (Santeri Aalto, Joonas Rinnetmäki)

39.48 2–1 Samu Pyykkönen (Tomi Niku, Samu Kaasinen)

43.09 2–2 Samu Kaasinen (Samu Pyykkönen, Janne Jokinen)

43.50 3–2 Jaakko Kuusisto (Miro-Pekka Saarelainen, Oliver Felixson)

55.09 3–3 Oskari Siiki (Väinö Liikonen, Joonas Savolainen)

65.00 4–3 Joni Piipponen VL