Kiekko-Vantaa | Mestis

Petteri Villanen kovan kesän jälkeen kaukaloon – ”Viime kaudesta jäi hyvä itseluottamus”

23.07.2019

Taitava laitahyökkääjä Petteri Villanen nakutti kovat pisteet viime kaudella Nuorten SM-liigassa. Taiturimainen kiekonkäsittelijä odottaa innolla ensimmäistä kauttaan miesten sarjoissa.

Tämän 20-vuotiaan hyökkääjän hanskojen käsittelyssä kiekko todellakin tottelee. Verkot tötterölle, lätyt napsuvat millintarkasti lapoihin ylivoimalla ja vastustajan puolustajat ovat pelistä toiseen vaikeuksissa vikkeläliikkeisen kanssa. Petteri Villanen saattaa hyvinkin olla ensi kaudella yksi Mestiksen kovimmista tulokkaista.

Hyökkäyspään taidoistaan tunnettu Villanen on tehtaillut ikäluokasta toiseen Espoo Bluesin junioreissa hurjalla tahdilla pisteitä.

Viime kaudella mailataituri iski runkosarjapeleissä 52 ottelussa tehot 13+25=38 ja muodosti Nuorten SM-liigan kovimman hyökkäyskentällisen yhdessä nuorten maajoukkueista tuttujen Roni Hirvosen ja Veeti Miettisen kanssa.

Pudotuspeleissä Villanen takoi 11 ottelussa tehot 5+7=12, voitti SM-hopeaa ja oli pleijareiden pistepörssissä kolmas.

– Viime kaudesta jäi hyvä itseluottamus ja siitä on nyt hyvä jatkaa täällä. Tarkoitus on vetää kova kesä alle ja saada lihasta lisää, Petteri Villanen kertoo.

Villasella oli selvät suunnitelmat kesän omatoimiselle jaksolle.

– Hetki vedetään happea lätkästä ja lataillaan akkuja. Pääosin kesä menee treeneihin keskittyessä. Pienryhmässä Espoossa tehdään kovaa hommia, Villanen valottaa.

Nopea hyökkääjä lähtee ensimmäiseen kauteensa aikuisten sarjoissa luottavaisena. Kaksinkertainen C-nuorten Suomen mestari ja B-nuorten Suomen mestaruuttakin juhlinut Villanen tietää myös mitä menestyminen vaatii.

– Meillä on hyvä nippu kasassa. Treeneissä vauhti oli ennen omatoimijaksoa jo korkealla ja salilla oli tekemisen meininki. Kopissa läppä lentää ja sitä menestyminen myös vaatii voittojen lisäksi, että henki joukkueessa on poikkeuksellisen hyvä, Villanen pohtii.

Ensi kauden Kiekko-Vantaassa pelaa paljon Espoossa asuvia pelimiehiä. Villasellekin Kehä ykkönen tulee myös alkavan kauden aikana tutuksi.

(Aleksanteri) Heiskasen ja (Markus) Lahtisen olen aina aamuisin napannut kyytiin. Ei tarvitse ainakaan yksin matkustaa, Villanen tuumii.

Villanen haluaa ottaa merkittävän roolin Kiekko-Vantaan hyökkäyksestä. Hän haluaa tuoda oman mausteensa lohipaitojen peliin.

– Olen nopea ja kiekon kanssa taitava. Kiekon kanssa pystyn tekemään asioita ja luomaan paikkoja, Villanen kertoo.

Laittakaa nimi mieleen viimeistään nyt. Petteri Villanen on valmis valoittamaan Mestis-kaukalot.

Kiekko-Vantaa palaa harjoituksiin 1. elokuuta. Ensimmäinen harjoitusottelu on edessä 13. elokuuta Trio Areenalla, jossa vastaan asettuu Jokereiden A-nuoret.

Kiekko-Vantaan 25-vuotisjuhlakauden kausikortti maksaa nyt vain 99 euroa. Hanki omasi nyt täältä.

Mestis