Kiekko-Vantaa | Mestis

Pelintekijävirtuoosi Joona Monto: ”Palaset eivät loksahtaneet kohdilleen”

23.03.2019

Kiekko-Vantaan juonikas pelintekijä Joona Monto pelasi uransa tehokkaimman Mestis-kauden. Se ei kuitenkaan ylivoimapelin moottoria lämmittänyt.

Taitava ja juonikas keskushyökkääjä Joona Monto johti lohipaitojen tehonyrkkiä upealla tavalla. Pelintekijävirtuoosi tehtaili 49 ottelussa tehot 13+42=55 ja oli Mestiksen pistepörssin nelonen.

– Henkilökohtaisella tasolla kaudesta jäi ihan ok maku, mutta ratkaisupeleissä olisi pitänyt olemaan tehokkaampi. Hyvien jätkien kanssa sai pelata koko kauden ja heti klikkasi Miron (Saarelainen) ja Jopen (Sundin) kanssa, Joona Monto kertoo.

Monto rikkoi kauden aikana Kiekko-Vantaan yhden kauden syöttöennätyksen. Sentteri sai henkilökohtaisesti Vantaalta sitä mitä tuli hakemaankin.

– Otin vielä stepin eteenpäin ja sain tehoja enemmän irti kuin ennen. Olosuhteet Vantaalla on vimpan päälle kehittyä pelaajana, Monto kehuu.

Vuoristoratamaisen kauden pelannut Kiekko-Vantaa pullahti runkosarjan viimeisellä viikolla täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle.

– Tosi iso pettymys. Pleijarit olivat tavoitteena, eikä sinne päästy. Kausi oli ailahteleva, eikä peli oikein missään vaiheessa lähtenyt kunnolla rullaamaan. Tehtiin hommia hyvin sen eteen, että peli lähtisi kulkemaan. Palaset eivät kuitenkaan loksahtaneet kohdilleen, Monto sanoo.

Katso taiturimaisen ja tyylikkään keskushyökkääjän Joona Monton koko haastattelu yltä.

Mestis