Kiekko-Vantaa | Mestis

Pakkilupaus Miika Heiskari haluaa ottaa ison kiekollisen ruudun puolustuksesta – ”Meillä on hyvä joukkue kasassa ja tervettä kilpailua pelipaikoista”

18.07.2019

Miika Heiskari on yksi mielenkiintoisista uusista nimistä lohipaidassa. Puolustajalupaus haluaa ottaa ison roolin Kiekko-Vantaan puolustuksesta.

Legendaarisessa Hakametsän jäähallissa Bluesin A-nuorten numero 17 saa kiekon viivaan, jonka jälkeen tapahtuu miroheiskanenmaisia asioita. Lupaava 19-vuotias puolustaja nousee kevyellä luistelullaan laitaa pitkin ja niputtaa Tappara-pakiston. Näyttää hetken siltä, että hän ajautuisi maalin taakse kiekon kanssa, mutta näin ei kuitenkaan tapahdu, sillä oikein ajoitettu syöttö löytää maalin edestä hyökkääjän ja hetken päästä juhlitaankin jo Bluesin toista osumaa.

Miika Heiskari oli viime kaudella yksi Nuorten SM-liigan parhaista kiekollisista puolustajista. Lupaava puolustaja saalisti 52 ottelussa puolustajalle upeat tehot 7+24=31 ja voitti keväällä Espoo Bluesin kanssa SM-hopeaa isossa roolissa. Kiekko-Vantaassa seurattiin nuorukaisen otteita tarkasti.

Ensi kaudella Heiskari haluaa ottaa heti ison ruudun lohipaitojen puolustuksesta. Nimenomaan kiekollisessa pelaamisestaan, luistelustaan, hyökkäyksien tukemisesta ja avauspelistään lahjakas puolustaja tunnetaan.

– Tavoitteena on, että pystyisin ottamaan hyvän roolin ja auttamaan sen kautta joukkuetta menestymään. Kiekollisessa peli on suurin vahvuuteni, mutta hyvää puolustuspelaamista vaaditaan myös, Miika Heiskari kertoo.

– Tämä on minulle ensimmäinen kausi miesten sarjassa, mutta en epäile sitä yhtään, ettenkö pystyisi pelaamaan isoja minuutteja, kamppailemaan kulmissa ja pelaamaan kiekollisessa kärkiroolissa myös täällä, Heiskari jatkaa.

Heiskari on jo nyt tehnyt tietynlaista seurahistoriaa, sillä hän oli ensimmäinen Kiekko-Vantaan 2000-luvulla syntynyt oma sopimuspelaaja.

Kevään harjoittelujakso sujui C-nuorten Suomen mestaruuden voittaneelta puolustajalta hyvin.

– Se oli hyvä jakso kokonaisuudessaan. Siinä pääsi tutustumaan muihin ja treeneissä oli koko ajan hyvä vauhti. Hyvillä mielin lähden tulevaan kauteen. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja pelipaikoista tervettä kilpailua, Heiskari sanoo.

Mitä Heiskarin omatoimiseen harjoittelujaksoon sitten on oikein kuulunut?

– Paljon treeniä on luvassa. Voimaa pitää saada ja muitakin ominaisuuksia täytyy kehittää. Kesästä täytyy myös nauttia, Heiskari kertoo.

Kiekko-Vantaa palaa omatoimiselta harjoittelujaksolta 1. elokuuta. Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan Trio Areenalla 13. elokuuta, kun vastaan asettuu Jokereiden A-nuoret.

Hanki kausikortti 25-vuotisjuhlakaudelle nyt vain 99 eurolla täältä.

Mestis