Kiekko-Vantaa | Mestis

Paikalliskamppailu perjantaina Trio Areenalla – ”Käsijarru pois päältä ja antaa rallattaa vaan”

08.10.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla Kiekko-Espoon. Tunteita ja tuoksuja on varmasti luvassa, kun Tikkurilan valoissa väännetään pääkaupunkiseudun herruudesta.

– Revanssi mielessä lähdetään. Viimeksi heitä vastaan oli tiukka maalin peli, joka päättyi heille. Lähdemme pelaamaan voitosta ja halutaan palata omalle tasolle, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa ennen torstaina pelattavaa Mestis-kierrosta kuudentena pistekeskiarvolla 1,5. Lohipaidat ovat voittaneet neljästä ottelustaan kaksi.

Kiekko-Vantaa otti viime viikolla Hakametsässä torstaina 5–2-voiton Kooveesta, mutta kärsi lauantaina kotikaukalossa Kooveelle katkeran tappion 4–5-lukemin.

Lohipaitojen viime viikon peliesitykset jättivät paljon parannettavaa: ylivoimahyökkäyksiä tuli liikaa omiin, hölmöjä jäähyjä otettiin aivan liikaa, kiekon kanssa tehtiin paljon huonoja sekä huolimattomia ratkaisuja ja kaksinkamppailuista puuttui tylyys. Muun muassa näihin asioihin on harjoituksissa pureuduttu.

– Olimme kaukana meidän parhaasta ja siitä mistä oltukin tällä kaudella. Olemme palautelleet mielleen meidän pelitavan lainalaisuuksia, haettu eheyttä ja hyökkäyspelaamisen rytmejä käyty läpi. Tasapainoinen viisikko pitää saada, jotta ei tule oho -tilanteita eikä ylivoimahyökkäyksiä omiin, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja ja päästänyt kolmanneksi vähiten. Tilastoista huolimatta niin oman pään pelaamisessa ja hyökkäyspelaamisessa riittää petrattavaa.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Juuso Perttilä, joka on ennen torstain Mestis-kierrosta pistepörssissä kolmantena. Onnistumisia on kuitenkin alkukaudesta tullut varsin laajalla rintamalla.

Lohipaidoilla on tällä viikolla edessä kaksi todella tärkeää ottelua. Perjantaina kohdataan siis kuumassa paikalliskamppailussa Trio Areenalla Kiekko-Espoo ja lauantaina matkustetaan Forssan Palloseuran vieraaksi.

Mestikseen nostettu perinteikäs Kiekko-Espoo on ennen torstain Koovee -otteluaan sarjassa toisena pistekeskiarvolla 2,75 ja voittanut kauden kaikki neljä otteluaan.

Janne Tuunasen luotsaama Kiekko-Espoo on saanut Mestis-taipaleelleen vahvan startin. Sarjanousija on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt vähiten osumia omiin. Riku Lindroos on pelannut maalillaan jo kaksi nollapeliä.

Kiekko-Espoo voitti kaksi viikkoa takaperin kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa Metro Areenalla Kiekko-Vantaan maalein 1–0 Petteri Villasen osumalla. Lohipaidat olivat pelin päällä, mutta kaatui tuolloin tehottomuuteen.

Kiekko-Espoolla on kasassa yksi sarjan nimekkäimmistä joukkueista. Avainpelaajia ovat muun muassa Arto Laatikainen, Erik Autio, Aku Alho, Petteri Villanen, Julius Rantaeskola, Anton Ollikainen, Kurtis McLean, Emil Oksanen ja pelikielto kärsivä Joonas Niemelä.

– Kiekko-Espoo on laadukas vastustaja ja he ovat aloittaneet kauden vahvasti. Meidän pitää olla äärirajoilla, että pelaamme voitosta. Meiltä vaaditaan hyvä ja ehjä 60-minuuttinen, Manninen tietää.

Kiekko-Vantaan täytyy saada perjantaina koneesta kaikki irti ja pelata tylyä kiekkoa kotiyleisön edessä.

– Viisikon pitää olla samalla sivulla ja rytmissä. Turha miettiminen kuitenkin pois, käsijarru pois päältä ja antaa rallattaa vaan. Tietty sekoitus kurinalaisuutta ja rentoutta, niin ollaan vahvoilla, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Hanki edullisemmat ennakkoliput kuumaan paikalliskamppailuun täältä.

Tsekkaa turvallisuusohjeet täältä.

Nyt auto puhtaaksi Teboil Tikkurilassa! Kaikki auton pesuohjelmat -20%, tarjous voimassa viikon ajan ottelulippua vastaan. Tsekkaa lisää täältä: https://www.teboiltikkurila.fi/auton-pesu/

Seuraa heitä:

#12 Erkka Seppälä, Kiekko-Vantaa

Taiturimainen pelintekijä sai maalihanat auki viime ottelussa. Juonikas pelaaja hyökkäyspäässä ja pystyy yllätyksellisiin ratkaisuihin kiekolla. Yksi sarjan parhaista senttereistä.

#26 Petteri Villanen, Kiekko-Espoo

Nopea ja taitava laituri on aloittanut kauden tehokkaasti ja johtaakin sarjan maalipörssiä. Viime kaudella ihastutti lohipaidassa. Nyt paluu Vantaalle Kiekko-Espoon pelipaidassa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 2+5=7

2) Eetu Mäki 3+2=5

3) Nuutti Viitasalo 0+5=5

4) Oliver Kiljunen 2+2=4

5) Mico Luoto 1+3=4

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi:

1) Petteri Villanen 4+1=5

2) Erik Autio 3+1=4

3) Timi Lahtinen 0+4=4

4) Emil Oksanen 0+4=4

5) Julius Rantaeskola 1+2=3

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan puolustajalupaus Mico Luoto johtaa Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä.

– Kun Espoo United pelasi kaksi kautta Mestiksessä, niin keskinäiset ottelut menivät silloin 7–4 Kiekko-Vantaalle. Lohipaidat olivat molemmilla kausilla pääkaupunkiseudun valtias.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä saavutti viime ottelussa 100 tehopisteen rajapyykin Mestiksessä kahdella maalillaan. Perttilä on Mestiksen pistepörssissä kolmantena.

Mestis