Kiekko-Vantaa | Mestis

Päävalmentaja Mika Niskanen luottavaisena pudotuspelien kynnyksellä

28.03.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa pudotuspelien villi kortti -kierroksella Peliitat. Päävalmentaja Mika Niskanen kertoo mistä asetelmista lohipaidat lähtevät kannujahtiin.

Kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä esiintyvä Kiekko-Vantaa saa villi kortti -kierroksella vastaansa Peliitat. Puolivälieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

– Joukkueesta huomaa, että tosipelit lähestyvät. Viikko treenattiin runkosarjan päätöspelin jälkeen ja tänään kokoonnuttiin yhden vapaapäivän jälkeen takaisin sorvin ääreen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaa oli runkosarjassa seitsemäs ja jäi niukin naukin ulos suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavasta kuudennesta sijasta.

– Kauden alku oli hyvä ja sitten tuli suvantovaihe. Koronatauko tuli meillle ehkä hyvään kohtaan, kun saimme treenata ja pelin kuntoon. Tauon jälkeen on mennyt tuloksellisesti hyvin ja sen takaa löytyy hyvää tekemistä, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaa ja runkosarjan kymppi Peliitat kohtasivat koronan aiheuttaman tauon jälkeen kolme kertaa. Kiekko-Vantaa voitti niistä peleistä kaksi.

– Ne pelit olivat tasaisia osittain ainakin. Peliitat on työteliäs ja hyvin valmennettu ryhmä. Meidän tulee päästä ytimeen heitä vastaan. Pitää olla vahva ykkös-kakkosalueella ja oman maalin edessä täytyy pelata paremmin mitä edellisissä matseissa heitä vastaan, Niskanen tietää.

Mestiksen pudotuspeleissä pelataan paras kolmesta -sarjoja aina finaaleihin asti. Ensimmäisen ottelun merkitys kasvaa siis. 

– On totta, että ensimmäinen peli on nyt erittäin tärkeä, mutta ei tekeminen saa mennä ylilatauksen puolelle. Valmistaudumme samalla tavalla kuin runkosarjanpeleihin, mutta fokus pitää olla siinä, että seuraava peli on aina kauden tärkein, Niskanen kommentoi.

Mestis