Kiekko-Vantaa | Mestis

Päävalmentaja Jani Manninen luottaa rytminvaihdokseen – ”Silmän täytyy kiilua tosi kirkkaana”

15.07.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa rakentaa kilpailukykyistä, luisteluvoimaista, taitavaa ja työteliästä joukkuetta.

Kiekko-Vantaa lähtee kauteen 2022–23 omin voimin ja palaa omiin väreihin. Uudet pelipaidat julkaistaan elokuun alussa. Jokerit -yhteistyön päättyminen toi myös omat säväyksensä joukkueen rakentamiseen. 

– Jokerit -yhteistyön päättyminen laittoi tammi-helmikuussa tehdyt suunnitelmat uusiksi ja meidät uuden tilanteen eteen. Vaihdoimme lähestymiskulmaa joukkueen rakentamisen suhteen ja olen tyytyväinen siitä millainen ryhmä meillä on kasassa. Kaikki pelaajat ovat nyt meidän omia sopimuspelaajia. Jatkuvuutta on nyt enemmän ja olemme saaneet tänne juuri sellaisia palasia mitä olemme halunneet, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaalla on kasassa mielenkiintoinen, nuori, nälkäinen, laadukas ja entistä vantaalaisempi joukkue ensi kaudelle. Sopimukset on tehty kahden maalivahdin, kuuden puolustajan ja 13 hyökkääjän kanssa. 

– Joukkuetta on rakennettu roolitusten kautta. On haluttu luisteluvoimaisia ja luistimilla taitavia pelaajia. Luonnepuoli on myös tärkeä ja ollaankin saatu hyvällä työmoraalilla varustettuja pelaajia. Meillä on hyvä sekoitus kokemusta, sarjan kärkiosaamista ja nuoria eteenpäin janoavia pelaajia, joista vielä moni ei ole suurelle yleisölle tuttuja, mutta tämän kauden jälkeen voivat hyvinkin olla, Manninen sanoo.

Joukkue ei kuitenkaan ole vielä valmis, vaan verkot ovat viritetty pelaajamarkkinoilla.

– Olemme joukkueen rakentamisen kanssa aikataulussa. Kaksi pakkia ja yksi hyökkääjä on se mitä tarvitaan ja mitä etsimme. Toivotaan, että lähiviikkoina on teille kerrottavaa niistä, Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa oli yksi harvoista Mestis-joukkueista, joka harjoitteli kesällä joukkueena.

– Kuusi viikkoa treenattiin kimpassa ja olen kyllä tyytyväinen siihen miten ja mitä harjoittelimme. Keskiössä olivat luistelu, maalinteko ja toisiin tutustuminen. Kolme kertaa viikossa olimme jäällä ja uutena juttuna treenasimme Crossfit Tuusulassa voimaharjoitteet ja siitä pelaajat saivat kyllä työkaluja tullevaan ja vähän erilaista treeniä mitä se puoli on kauden aikana halliolosuhteissa. Se oli tehokasta ja laadukasta, Manninen valottaa.

Manninen toimi kahdella edellisellä kaudella apuvalmentajana, mutta hyppää nyt pääkäskijän ruutuun. 

– Tuunasen Jannen kanssa tuomme tietenkin omat juttumme pelitapaan. Yksilövalmennusta tulemme myös lisäämään. Olemme halunneet tehdä täällä rytminvaihdoksen niin urheilupuolella kuin kaukalon ulkopuolellakin ja se tarkoittaa ammattimaisuutta lisää meidän toiminnassa. Siihen rytminvaihdokseen tarvitaan mukaan ihan jokainen ihminen tässä organisaatiossa. Pelaajien ja johtoryhmän silmän täytyy kiilua tosi kirkkaana, Manninen sanoo.

Miten päävalmentaja Mannisen kesä on puolestaan sujunut?

– Kelit ovat suosineet ja paljon on tullut golfia pelattua. Rentoutuen ja kuntoillen on kesä mennyt. Nyt ehtii viettää enemmän aikaa vaimon ja pojan kanssa kuin sitten kauden aikana, niin olen ottanut tästä kaiken irti, Punkaharjulta tavoitettu Manninen kertoo.

Joukkue palaa harjoituksiin keskiviikkona 3. elokuuta. Ensimmäinen harjoitusottelu on edessä perjantaina 12. elokuuta Suomi-sarjajoukkue Porvoon Huntersin vieraana.

Mestis