Kiekko-Vantaa | Mestis

Oliver Tuhkanen jatkaa lohipaidassa – viisi uutta pelaajaa Kiekko-Vantaaseen

05.05.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa on tehnyt kuusi uutta sopimusta. Joukkueeseen liittyvät aiemmin Jokeri-sopimuksella Vantaalla pelannut puolustaja Oliver Tuhkanen sekä hyökkääjät Samu Kaasinen, Jasper Matilainen, Mikael Menna, Juuso Fagerström ja Matias Laaksonen.

Oliver Tuhkanen on Vantaan omia kasvatteja. Viime kaudella hyvin liikkuva rightin kiekollinen puolustaja pelasi 20 ottelua Kiekko-Vantaassa tehoilla 1+1 ja Jokereiden U20 -jengissä 23 ottelua tehoilla 3+12=15. Tuhkanen debytoi Mestiksessä jo toissa kaudella.

– Oliver on taitava kiekolla ja luistimilla, mutta pystyy myös jakamaan painavia taklauksia. Oliver on potentiaalinen kiekollinen puolustaja ja hyvä palanen meidän pakistoon. Yritämme auttaa Oliveria ottamaan seuraavat askeleet pelaajana eteenpäin ja hieno lisä on se, että kyseessä on seuran oma kasvatti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Samu Kaasinen vietti kaksi edellistä kautta Kajaanin Hokissa. Viime kaudella maalinälkäinen laitahyökkääjä pyssytti 31 ottelussa tehot 10+10=20 ja varsinkin syyskaudella tahti oli kovaa. Pelicans-kasvatti omaa erinomaisen laukauksen ja maalintekijän vaistot.

– Samu on luisteluvoimainen ja maalinälkäinen hyökkääjä, jonka halusimme Vantaalle jo pari kautta sitten. Samulla on kyky tehdä maaleja ja laukaus on erittäin hyvä. Rightin pelaajana hän on myös meille hyvä peluri ylivoimalle. Samun tavoitteet ovat pelaajana Liigassa ja haluamme auttaa häntä saavuttamaan tavoitteensa, Manninen valottaa.

Jasper Matilainen saapuu Kiekko-Vantaaseen Pelicansin U20 -joukkueesta, jossa järvenpääläislähtöinen peluri vietti kaksi kautta. Raamikas hyökkääjä naulasi U20 SM-sarjassa 43 ottelussa tehot 11+13=24 ja pelasi myös neljä Mestis-ottelua Peliitoissa, joissa takoi tehot 2+1.

– Jasper on kahden suunnan pelaaja, mutta on tehnyt hyökkäyspäässä tuhojaan junioreissa. Jasper on isokokoinen pelaaja, mutta hyvä luistimilla ja näemme hänessä paljon potentiaalia, Manninen sanoo.

Mikael Menna saapuu Vantaallle niin ikään Pelicansin U20-joukkueesta, jossa muodosti läpi kauden vahvan duon Jasper Matilaisen kanssa. Kahden suunnan sentteri takoi U20 SM-sarjassa 45 ottelussa tehot 14+19=33 ja teki kolmessa pudotuspelikamppailussa yhden maalin. Menna pelasi myös kaksi Mestis-ottelua Peliitoissa ja teki niissä yhden maalin.

– Mikael on tunnollinen kahden suunnan sentteri, mutta on käyttökelpoinen roolissa kuin roolissa. Mikael on isokokoinen, taitava ja luisteluvoimainen pelaaja, joka pelasi vahvan viime kauden Pelicansin U20 -joukkueessa. Vantaa on hyvä ympäristö Mikaelille mennä pelaajana eteenpäin, Manninen sanoo.

Juuso Fagerström palaa Vantaalle. Monipuolinen ja taitava hyökkääjä pelasi kaksi edellistä kautta U20 SM-sarjaa Mikkelin Jukureissa. Päättyneellä kaudella Fagerström takoi Jukureissa 42 ottelussa tehot 14+23=37. Fagerström on voittanut urallaan U18 SM-kultaa Jokereissa keväällä 2019. EVU-kasvatti on käynyt vantaalaisen junioripolun läpi ja takoi ennen siirtoa Jokereihin hurjaa jälkeä Kiekko-Vantaan U16 -ja U18 -junioreissa.

– Juuso haluttiin kotiin ja olemme todella tyytyväisiä, että hänet saatiin Loheen. Juuso on taitava ja näppärä pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassa. Uskon, että Juuso menee kauden aikana paljon eteenpäin ja hän tulee olemaan tärkeä pelaaja meille. Juuso on myös Vantaan omia poikia ja se on meille iso arvo, Manninen kertoo.

Matias Laaksonen tekee myös paluun kotiin. Hurjaa jälkeä junioreissa tehtaillut taitava ja näppärä hyökkääjä pelasi viime kaudella Kiekko-Espoon Challenger -joukkueessa U20 Mestis - ja SM-tasolla yhteensä 38 ottelua ja nakutti niissä huipputehot 24+36=60. Laaksonen debytoi viime kaudella Mestiksessä Kiekko-Espoon pelipaidassa ja räppäsi kolmessa ottelussa tehot 1+1.

– Matias on niin ikään Vantaan oma kasvatti, joten saadaan paikallisia pelaajia lisää. Matias on taitava kiekon kanssa ja hänen vahvuudet ovatkin nimenomaan hyökkäyspäässä, Manninen sanoo.

– Kaikki pelaajat, jotka tänään julkaisimme ovat pelaajia jotka ovat menossa vahvasti urallaan ylöspäin ja he halusivat tulla nimenomaan tänne. Olen iloinen, että he ovat täällä ja päästään tekemään hommia yhdessä. Joukkueen rakennus on hyvällä mallilla, muutama kärkipelaaja hyökkäykseen tarvitaan ja pakistosta uupuu vielä eri ruuduista pelaajia ja ykkösvahti julkaistaan toivottavasti pian, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa aloittaa harjoittelun maanantaina 9. toukokuuta.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (6.4.):

Maalivahdit:

Mikko Holopainen

Puolustajat:

Nikke Kettukangas

Joonas Pohjasmäki

Oliver Tuhkanen

Hyökkääjät:

Roope Elimäki

Olli Maansaari

Joonas Rinnetmäki

Tomi Purmola

Juuso Kekarainen

Erkka Seppälä

Samu Kaasinen

Jasper Matilainen

Mikael Menna

Juuso Fagerström

Matias Laaksonen

Mestis