Kiekko-Vantaa | Mestis

Oliver Kiljunen takoo maaleja ja nauttii jääkiekosta – ”Joka päivä teen parhaani”

24.11.2020

Kiekko-Vantaan hyökkääjä Oliver Kiljunen on tällä hetkellä kiistatta Mestiksen kuumimpia, ellei jopa kuumin hyökkääjä. Härkämäinen ja taitava laitahyökkääjä on paukuttanut edelliseen neljään otteluun jokaisessa kaksi maalia.

Kädet käyvät, maisema vaihtuu, taklaukset ovat kovia, jalka liikkuu, laukaus on kova ja tarkka. Oliver Kiljunen on yksi sarjan viihdyttävimmistä pelaajista seurattavaksi ja tällä hetkellä kenties Mestiksen kuumin hyökkääjä.

Kiljunen on takonut 15 ottelussa tehot 11+5=16 ja on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla. Kiljunen on pyssyttänyt neljännessä edellisessä pelaamassaan ottelussa jokaisessa kaksi maalia ja yhteensä tehot 8+1.

– Itseluottamus on noussut aina maaleista. Usein, kun itseluottamus on korkealla, menee maalille ja laukoo hanakasti, niin onnistumisia tulee. Ketjun peli on kulkenut hyvin, Julle (Valtonen) ja Sepi (Seppälä) ovat jaelleet, niin välillä on saanut putata tyhjiin, Oliver Kiljunen kertoo.

Kiekko-Vantaan U20 -joukkueesta Mestis-kartalle ponnahtanut Kiljunen löi viime kaudella läpi edustusjoukkueessa. Voimakas ja vauhdikas, mutta myös huipputaitava hyökkääjä saalisti 42 ottelussa tehot 8+13=21.

– Olen mennyt täällä eteenpäin ja se oli tavoitteenakin. En ole asettanut tälle kaudelle mitään sen suurempia tavoitteita. Haluan voittaa ja auttaa siinä omalla panoksellani. Joka päivä teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää, Kiljunen sanoo.

Kiljunen on muodostanut tällä kaudella tehokkaan hyökkäystrion yhdessä kultakypärää kantavan maagisen pelintekijän Erkka Seppälän ja kapteeni Julius Valtosen kanssa.

– Minä ja Julle ollaan kovia kulmissa ja Sepi heittelee passeja. Siinä ne roolit on, Kiljunen naurahtaa.

– Kaikki kolme tehdään paljon hommia ja kemiat on klikannut heti. Tiedetään jo missä toinen aina menee, Kiljunen jatkaa.

Kiekko-Vantaan alkukausi on ollut hankala. Parhaimmillaan lohipaidat on osoittanut voittavansa kenet tahansa, mutta epätasaisuus on vaivannut. Maajoukkuetauon jälkeen Kiekko-Vantaa on kerännyt kaikista kolmesta ottelusta pisteitä, mutta voittanut niistä vain yhden.

– Ei olla saatu aina parasta irti, joskus ollaan hävitty ihan hyvälläkin pelillä, eikä aina ole pomppinut. Ollaan tarvittu todella paljon töitä yhden maalin eteen ja on meitä koeteltu myös kokoonpanon suhteen tässä. Uskon, että peli vapautuu ja meillekin alkaa pomppia, Kiljunen sanoo.

– Ei meillä ole isoa ongelmaa. Tiedetään, että osataan pelata ja pystymme voittamaan kenet vain. Nyt vain iloisella ilmeellä eteenpäin ja ihan perusasioilla uuteen nousuun, Kiljunen jatkaa.

Kiekko-Vantaa ei pelaa pääkaupunkiseudun uusien koronarajoitusten takia seuraavaan kolmeen viikkoon lainkaan kotikaukalossa, vaan neljä seuraavaa peliä on vieraissa.

– Koronatilanne ei näytä hyvältä Suomessa juuri nyt. Me keskitymme noudattamaan ohjeita ja pelaamaan mahdollisimman hyvin. Ei tehdä siitä meille ongelmaa, että pelaamme nyt vieraissa seuraavat kolme viikkoa, vaan annetaan palaa ja tehdään kaikkemme joukkueena voittojen eteen, Kiljunen tuumii.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla ainoan ottelunsa perjantaina arkkivihollisensa TUTO:n vieraana.

– TUTO sytyttää aina. Heitä vastaan on aina kovia vääntöjä. Meidän pitää olla kovia, kurinalaisia, tehdä hommia yhdessä, jalan liikkua ja tehdä paikoista maalit, Kiljunen kiteyttää.

Mestis