Kiekko-Vantaa | Mestis

Oliver Kiljunen debytoi Mestiksessä – katso kokoonpano

09.01.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään Imatralle, jossa vastaan asettuu sarjassa viidentenä oleva Ketterä. Kiekko tippuu jäähän Imatran Spa Areenalla klo 18.30.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat lähtevät katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan ja hakemaan vuoden ensimmäistä voittoa.

Suomen Cupin voittanut Ketterä on sarjassa viidentenä. Imatran kiekkoylpeys on sarjan kovin kotijoukkue.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Voitot ovat tasan 1–1 ja aina vierasjoukkue on ollut valttia. Kiekko-Vantaa on voittanut kaikki kolme joukkueiden kohtaamista Mestis-historiassa Imatralla.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. JYPistä helmikuun maajoukkuetaukoon asti lainalla oleva puolustaja Alex Lindroos tekee ensiesiintymisensä lohipaidassa.

Huimaa jälkeä läpi kauden Kiekko-Vantaan A-nuorissa iskenyt Oliver Kiljunen tekee Mestis-debyyttinsä. Laitahyökkääjä oli Nuorten Mestiksen alkusarjan pistepörssin nelonen ja avasi Nuorten SM-liigassa maalitilinsä lauantaina Ilveksen vieraana.

Sekä Kiljunen että Nuorten Mestiksen maalikuningas Niko Lottanen ovat tämän viikon harjoitelleet edustusjoukkueen mukana.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä jatkaa Carolina Hurricanesin NHL-varaus Eetu Mäkiniemi. Veskarilupaus torjui uransa ensimmäisen Mestis-voiton nimenomaan viimeksi Imatralla.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Eetu Torpström ja hyökkääjät Roope Niskanen sekä Riku Tiainen. Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan peräti 10 ottelun pisteputkessa. Saarelainen johtaa Mestiksen maalipörssiä ja on pistepörssissä toisena.

Juonikas ja taitava pelintekijä Joona Monto on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Taikuri löytyy Mestiksen pistepörssistä sijalta kolme.

Kolmessa edellisessä ottelussa tehopisteiden makuun on päässyt hyökkääjä Erik Embrich.

Ketterä–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Imatran Spa Areenalla. Ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin kautta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

70 Oliver Kiljunen–29 Joona Harjama–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–13 Erik Embrich

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

22 Tyko Karjalainen–53 Nico Nurmikanta

28 Ilari Metsola–58 Emil Leppänen

55 Alex Lindroos–72 Jere Kiviniemi

40 Mikko Kumin

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

 

Mestis