Kiekko-Vantaa | Mestis

Oliver Felixson, Joonas Pohjasmäki ja Oliver Kinnunen Kiekko-Vantaaseen

03.06.2021

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2021–22 kattavan sopimuksen puolustajien Oliver Felixsonin ja Joonas Pohjasmäen sekä hyökkääjä Oliver Kinnusen kanssa. Kinnusen sopimus on 1+1 -vuotinen seuran optiolla.

Puolustajat Oliver Felixson ja Joonas Pohjasmäki sekä laitahyökkääjä Oliver Kinnunen nähdään Kiekko-Vantaan riveissä kaudella 2021–22.

Raamikas 195-senttinen ja lähes 100-kiloinen Oliver Felixson pelasi viime kaudella IPK:ssa, jossa tilille kertyi 21 ottelua ja niissä puolustajajärkäle teki kaksi maalia ja saalisti yhden syöttöpisteen.

Felixson on alunperin HIFK:n kasvatti ja pelannut junioreissa myös Kanadan juniorisarja QMJHL:ssä Saint John Sea Dogsin -joukkueessa. Puolustaja on pelannut myös lähes 40 nuorten maaottelua. Felixson on todellinen taistelija, sillä hän on selättänyt myös syövän.

– Oliver on tuttu pelaaja minulle entuudestaan. Oliver on selättänyt sairauden ja sai viime kaudella täyden kauden alle. Hän on hyvä yleispuolustaja, jolla on potentiaalia paljon. Oliver tuo meille kokoa ja kaivattua kamppailuvoimaa puolustukseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Joonas Pohjasmäki, 22, on lähtöisin Lapualta ja vielä toistaiseksi . Raamikas ja erittäin urheilullinen tulevaisuuden puolustajanimi pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa Porvoon Huntersissa ja oli varsinkin keväällä yksi sarjan parhaista pakeista.

Pohjasmäki on harjoitellut nyt Kiekko-Vantaan kanssa kolmisen viikkoa ja vakuuttanut nopeasti valmennusjohdon.

– Joonas on vielä varmasti monelle tuntemattomampi nimi, mutta tuskin kauden jälkeen enää. Joonas haluaa uralla eteenpäin ja Kiekko-Vantaa on varmasti hänelle hyvä paikka ottaa seuraava steppi. Joonas liikkuu isoksi pelaajaksi erittäin hyvin ja tuo meidän pakistoon myös lisää kamppailuvoimaa. Potentiaalinen poika, Niskanen sanoo.

Oliver Kinnunen, 22, on taitava ja juonikas hyökkääjä, joka pelasi viime kauden Heinolan Peliitoissa. Laitahyökkääjä iski ensimmäisellä Mestis-kaudellaan 20 ottelussa tehot 4+8=12. Kinnunen on tehnyt junioreissa hurjia pistemääriä ja omaa potentiaalia kovaksi tuloksentekijäksi myös Mestiksessä.

Kinnunen on voittanut junioreissa kaksi U16 -ikäluokan Suomen mestaruutta ja kaksi U18 -ikäluokan SM-hopeaa. Näppärä ja vikkelä hyökkääjä palkittiin kaudella 2015–16 U18 SM-sarjan herrasmiespelaajana.

– Oliver on tehnyt kovaa jälkeä junioreissa ja teki ensimmäisellä Mestis-kaudellaan myös ihan hyvät pisteet. Oliver on taitava, hyvin luisteleva ja näppärä hyökkääjä. Oliverin vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja ylivoimalla. Hänessä on paljon samaa kuin täällä pari kautta sitten pelanneessa Petteri Villasessa. Kroppaan lisää voimaa ja kamppailupelaamiseen pieni ripaus lisää, niin tie on auki ylöspäin, Niskanen kuvailee.

Felixson pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 23, Pohjasmäki numerolla 56 ja Kinnunen numerolla 22.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (3.6.2021)

Maalivahdit:

30 Sebastian Katajainen

31 Mikko Holopainen

70 Samuli Tervo

Puolustajat:

2 Jaako Manninen

8 Niko Mikkola

17 Oliver Tuhkanen

23 Oliver Felixson

44 Aapo Ahola

50 Nikke Kettukangas

56 Joonas Pohjasmäki

Hyökkääjät:

12 Joni Piipponen

13 Niclas Tenhovuori

19 Santeri Aalto

20 Olli Maansaari

22 Oliver Kinnunen

40 Rasmus Lahnaviik

63 Tommi Laakso

75 Jaakko Kuusisto

77 Eppu Karuvaara

86 Kristjan Kombe

Mestis