Kiekko-Vantaa nujersi TUTO:n selvin lukemin – "Tulos oli äärettömän hyvä"

26.02.2020

Kiekko-Vantaa nappasi komean 6–2-voiton TUTO:n vieraana ja otti tärkeät kolme pistettä komean taistelun jälkeen.

Arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen keskiviikkona Marli Areenalla. Kiekko-Vantaa pelasi todella vahvan sekä tehokkaan toisen erän ja Waltteri Ignatjew oli maalissa maaginen. Lohipaidat nappasivat näin todella maukkaan ja tärkeän 6–2-voiton kotietua tavoittelevan viime kauden pronssijoukkueen vieraana.

– Tulos oli äärettömän hyvä ja se ehkä vähän mairittelee meitä. Toisessa erässä oltiin älyttömän tehokkaita ja maalissa Wade piti meitä pelissä vaikeilla hetkillä pystyssä. Todella onnellinen voitosta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Koska Hermes voitti oman pelinsä, niin ero pleijariviivaan säilyi yhdeksässä pisteessä. Kiekko-Vantaalla on jäljellä neljä ottelua, joten lohipaidoilla on vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin. Takana taistelussa karsintoja vastaan RoKi on nyt neljän pisteen päässä ja Peliitat seitsemän pisteen päässä.

– Minimitavoite on se, että vältetään karsinnat. Niin kauan kun teoreettiset mahdollisuudet pleijareihin ovat olemassa, niin siihen uskotaan ja sitä kohti mennään askel askeleelta, Manninen sanoi.

TUTO aloitti kamppailun vahvasti ja Kiekko-Vantaa oli ensimmäisen 10-minuuttisen perässä, mutta löysi lopulta juonen päästä kiinni.

TUTO siirtyi avauserässä johtoon yli 400 KHL-ottelun miehen Alexander Nikulinin osumalla ylivoimahyökkäyksestä.

Toinen erä oli täysin lohipaitojen ja se näkyi myös taululla. Kiekko-Vantaa iski vaihtoon pommitetun Conrad Mölderin taakse neljä osumaa reiluun kahdeksaan minuuttiin.

Ensin Oliver Kiljunen iski maalin edestä taikuri Joonas Niemelän laukoman kiekon reppuun. Seuraavaksi Aleksi Halme pyssytti ranteella Mikael Sahan loistavasta esityöstä lohipaidat johtoon. Minuuttia myöhemmin Julius Valtonen nautiskeli läpiajosta tilanteeksi 1–3 ja Roope Niskanen lisäsi Konsta Hirvosen loistavasta tarjoilusta tilanteeksi 1–4.

Iso asia tuloksen kannalta oli toisen erän lopussa tyylikkäästi kestetty neljän minuutin alivoimapätkä.

Kolmannessa erässä TUTO painoi päälle ja hallitsi kiekkoa, kun Kiekko-Vantaa vetäytyi puolustamaan johtoaan. Waltteri Ignatjew antoi torjunnoillaan mahdollisuuden voittaa ja joukkue edessä puolusti sitkeästi.

TUTO tuli neljä ja puoli minuuttia ennen loppua ylivoimalla ja ilman maalivahtia kahden maalin päähän, kun NHL-kokemustakin omaava Alexander Nikulin niittasi illan toisen osumansa.

Kiekko-Vantaa taisteli loppuun saakka sitkeänä kuin tilliliha ja rynnisti arvokkaaseen voittoon. Aleksi Halme niittasi tehot 0+2 keränneen Joel Sundin syötöstä illan toisensa tyhjään rysään ja Eetu Mäki napautti tarkalla kudilla niin ikään kahden syöttöpisteen iltaa viettäneen kultakypärä Harri Kainulaisen tarjoilusta loppulukemiksi 6–2.

– Hyvä ja viihdyttävä lätkäpeli. Saatiin huono startti, mutta parannettiin ja tehtiin vaadittavat maalit, päästiin johtoon ja pelattiin johtoasemassa aika hyvin, kaksi maalia iskenyt Aleksi Halme kertasi.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan lauantaina kotiottelulla IPK:ta vastaan.

TUTO–Kiekko-Vantaa 2–6 (1–0, 0–4, 1–2)

0.59 1–0 Alexander Nikulin (Niko Ahoniemi, Lassi Vanhatalo)

22.13 1–1 Oliver Kiljunen (Joonas Niemelä)

25.00 1–2 Aleksi Halme (Joel Sund, Mikael Saha)

26.04 1–3 Julius Valtonen (Oliver Kiljunen, Harri Kainulainen)

30.56 1–4 Roope Niskanen (Konsta Hirvonen, Samuel Sikstus)

55.31 2–4 Alexander Nikulin (Jere Rouhiainen, Niko Ahoniemi) YV IM

56.50 2–5 Aleksi Halme (Joel Sund) TM