Kiekko-Vantaa | Mestis

Niemi ja Lahtinen kehiin – tällä miehistöllä SaPKon kimppuun

05.01.2020

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään SaPKon vieraaksi Savonlinnaan. Kiekko tippuu jäähän Talvisalon hornankattilassa jo klo 15.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Viidestä edellisestä ottelustaan lohipaidat ovat voittaneet kaksi.

SaPKo on sarjassa viidentenä ja tappelee kotiedusta pudotuspeleihin. Pässipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden.

Kiekko-Vantaa on voittanut joukkueiden kauden molemmat aikaisemmat kohtaamiset ja tänään lohipaidat hakevat siis jo kolmatta päänahkaa pässipaidoista kevään 2017 finalistien kohtaamisissa.

Vantaalaisten kokoonpanoon tulee vain pieniä viilauksia. Heti ensiesiintymisessään lohinutussa maalinteossa onnistunut Erkka Seppälä nousee ykkösketjuun neljän ottelun maaliputkessa olevan kultakypärän Harri Kainulaisen ja viiden ottelun mittaisessa pinnaputkessa olevan Julius Valtosen rinnalle.

Oliver Kiljunen puolestaan tulee kolmosketjun laitaan sentterilupaus Konsta Hirvosen ja Joel Sundin rinnalle. Nelosketjuun Ville-Valtteri Mustosen rinnalle tulevat pelaavaan kokoonpanoon nousevat Jesse Niemi ja Markus Lahtinen. Pakkiparit ovat ennallaan.

Tolppien välissä jatkaa tulikuuma Waltteri Ignatjew.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat maalivahti Aleksanteri Heiskanen, puolustajat Miika Heiskari sekä Jesse Holopainen ja hyökkääjät Roope Niskanen ja Mikael Saha. Huilivuorossa terveinä ovat puolustaja Emil Leppänen ja hyökkääjä Samu Poutanen.

Yhteistyöseura Jokereiden mukaan vieraskiertueelle lähti Aleksi Halme.

SaPKo–Kiekko-Vantaa tänään klo 15 Mediatili Areenalla. Kotisohville ottelun tarjoaa Ruutu -palvelu. 

Kiekko-Vantaa tänään:

12 Erkka Seppälä–9 Harri Kainulainen–11 Julius Valtonen

26 Petteri Villanen–14 Joonas Niemelä–16 Eetu Mäki

19 Oliver Kiljunen–60 Konsta Hirvonen–67 Joel Sund

24 Markus Lahtinen–23 Jesse Niemi–20 Ville-Valtteri Mustonen

 

18 Joonas Valkonen–52 Eetu Torpström

17 Erno Hopponen–63 Roope Reini

6 Samuel Sikstus–13 Keni Karalahti

42 Ville Rautiala

 

1 Waltteri Ignatjew (30 Niku Halla-Aho)

Mestis