Kiekko-Vantaa | Mestis

Nico Nurmikanta palaa lohipaitaan

07.08.2020

Nico Nurmikannan esityksistä saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Nico Nurmikannan kanssa.

Nurmikanta palaa lohipaitaan HPK:sta, jossa hän pelasi viime kaudella 21 liigaottelua tehoilla 0+2. Lisäksi taitava kiekollinen puolustaja esiintyi neljässä CHL-ottelussa.

– On todella hienoa, että Nico valitsi juuri Kiekko-Vantaan. Saamme Nicosta meille tärkeän kärkipuolustajan. Hänellä on potentiaalia olla sarjan parhaita puolustajia ensi kaudella ja tätä kautta ponnistaa takaisin Liigaan. Nico tuntee Kiekko-Vantaan organisaation, mikä on myös hyvä asia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Nurmikanta, 26, on pelannut Mestiksessä viidellä kaudella Kiekko-Vantaassa 155 runkosarjaottelua tehoilla 17+44=61. Kaudella 2016–17 Nurmikanta nousi Mestiksen puolustajien eliittiin ja oli isossa roolissa keväällä voittamassa lohipaidoille hopeaa.

– Hyvä kausi tavoitteena niin itsellä kuin joukkueena. Voittaminen on paljon kivempaa kuin häviäminen. Tuttuun ympäristöön on helppo tulla ja myös valmennuksesta olen kuullut paljon hyvää, Nico Nurmikanta sanoo.

Edellisen kerran Nurmikanta nähtiin lohinutussa kaudella 2018–19, jolloin hän keräsi 30 ottelussa tehot 2+12. Tuon kauden aikana, hyvin peliä avaava ja hyökkäyksiä tukeva sekä jämäkästi puolustava Nurmikanta sai tililleen kolme KHL-ottelua Jokereissa.

Nurmikanta on junioreissa voittanut Nuorten SM-liigan mestaruuden Bluesissa keväällä 2014.

Try out -sopimuksella pelipaikkaa tulevat tavoittelemaan puolustaja Aleksi Särkisilta ja Kiekko-Vantaan A-nuorista tutut hyökkääjät Niko Lottanen sekä Joonas Kaartinen. Kolmikko liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.

Mestis