Kiekko-Vantaa | Mestis

Nälkäinen Kiekko-Vantaa ryöstöretkelle Imatralle

08.01.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Imatralle, jossa vastaan asettuu kovana kotijoukkueena tunnettu Ketterä.

Kiekko-Vantaa ja toista kauttaan Mestistä pelaava Imatran Ketterä iskevät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella.

Lokakuussa Ketterä haki rankkareiden jälkeen Tikkurilasta 3–4-voiton. Marraskuussa puolestaan lohipaidat juhlivat Imatralla 4–2-vierasvoittoa.

Toissa kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 30 ottelusta yhteensä 42 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on nyt 10 pistettä. Sen sijaan hallitseva mestari KeuPa HT hengittää ottelun vähemmän pelanneena niskaan neljän pisteen päässä.

– Selkein sävelin lähdetään Imatralle. Tyhmät ja halvat virheet kiekon kanssa lähinnä omassa päässä saatava pois ja se varmasti vaikuttaa pelin virtaukseenkin. Muuten peli on ihan hyvin uomissaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa lähtee Imatralle kääntämään kurssiaan. Lohipaidat ovat kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa ja vuoden ensimmäinen voitto jäi viime perjantaina kotiaskissa vain haaveeksi, kun sarjakärki Hermes haki pisteet maalein 3–4. Vantaalaisten maaleista vastasivat kapteeni Pekka Niemimaa, hyökkääjälupaus Erik Embrich ja työmyyrä Jesse Niemi.

Lohipaidat ottivat pelaamisen osalta askeleen eteenpäin kuitenkin viime viikolla. Tämän viikon kahdessa ottelussa Kiekko-Vantaan täytyy puolustaa laadukkaasti, taistella yhtenäisesti joukkueena ja iskeä paikoista maalit tehokkaasti.

– Meidän pitää olla terävämpiä sekä älykkäämpiä kiekolla ja siirrellä huolellisemmin kiekkoa ulos alueelta. Vaikka viime peleissä onkin mennyt paljon maaleja omiin, niin ne kaikki eivät ole tulleet siksi, että olisimme puolustaneet huonosti, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa on kuitenkin yksi sarjan parhaista vierasjoukkueista. Lisäksi lohipaitojen ylivoima on tuottanut sarjassa kolmanneksi eniten osumia.

Mestiksen maalipörssiä ylivoimaisesti johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykkösnyrkki on ollut läpi kauden pitelemätön. Kaikki kolme pelaajaa mahtuvat sarjan pistepörssissä viiden parhaan joukkoon ja trio on takonut yhteensä 113 tehopistettä.

Viime kaudeksi Mestikseen nostettu Imatran Ketterä on sarjassa viidentenä. Maso Lehtosen luotsaama ryhmä on saalistanut 30 ottelusta 51 pistettä. Matkaa sarjakärkeen sillä on nyt 10 pistettä ja kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan vain piste.

– Ketterä on urheilullinen, vauhdikas ja taitava ryhmä. Melkein parhaiten liikkuva joukkue, joten pitää olla valmis luistelemaan ja liikuttamaan kiekkoa, Mälkiä tuumii.

Ketterä on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Vuoden ensimmmäisessä ottelussaan viime perjantaina se kukisti kotikaukalossaan Rovaniemen Kiekon lukemin 3–2.

Jääkiekon Suomen Cupin voittoa marraskuussa juhlinut Ketterä on sarjan kovin kotijoukkue. Imatralaiset ovat voittaneet 16 kotipelistään peräti 12 ja jäänyt vain kolmesti ilman pisteitä kotiluolassaan.

Imatra on kuitenkin ollut Kiekko-Vantaalle suotuisa paikka, sillä lohipaidat eivät ole Mestis-historiassa menettänyt pistettäkään Ketterän vieraana. Tätä tilastoa lähdetään siis jatkamaan.

Ketterällä on kasassa materiaaliltaan erittäin laadukas nippu ja tukea tuovat niin Jukureiden kuin SaiPankin liiga-avut.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat tasaisen maalivahtikaksikon lisäksi muun muassa puolustaja Sameli Ventelä sekä hyökkääjät Rasmus Hämäläinen, ykkössentteri Aku Kestilä, pistelinko Joona Jääskeläinen, Valtteri Lipiäinen, liigajäiltä tuttu Ville Vainikainen ja ylivoimavirtuoosi Jesse Juntheikki.

Ketterä–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Imatran Spa Areenalla.

Seuraa heitä:

#3 Pekka Niemimaa, K-Vantaa

Nykyisin sarjaa tahkoavista pelaajista toiseksi eniten Mestis-otteluita urallaan pelannut keskushyökkääjä on tärkeässä roolissa niin kaukalossa kuin kopissakin. Antaa illasta toiseen kaikkensa joukkueen eteen ja pelaa luotettavasti kahteen suuntaan.

#48 Joona Jääskeläinen, Ketterä

Viime kauden Mestiksen pisteykkönen kokeili siipiään SM-liigassa Jukureissa, mutta vahvistaa nyt lainasopimuksella loppukauden jälleen Ketterää. Taitava laitahyökkääjä laukoo terävästi ja tekee tuhoja liikkeellään. Vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä ja varsinkin ylivoimalla.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ei ole koskaan hävinnyt Ketterälle Imatralla. Lohipaidat ovat voittaneet kaikki kolme kohtaamista ja kerännyt niistä täydet yhdeksän pistettä.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen on 10 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Juonikas pelintekijä Joona Monto on neljän ottelun pinnaputkessa ja Erik Embrich on päässyt pisteiden makuun kolmessa edellisessä ottelussa.

– Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestis-historiassa kuusi kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 4–2.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 23+18=41

2) Joona Monto 10+28=38

3) Joel Sund 11+23=34

4) Pekka Niemimaa 7+8=15

5) Erik Embrich 7+7=14

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jesse Juntheikki 5+16=21

2) Rasmus Hämäläinen 5+16=21

3) Aku Kestilä 12+8=20

4) Valtteri Lipiäinen 8+10=18

5) Ville Vainikainen 8+8=16

Mestis