Musta perjantai-ilta Kiekko-Vantaalle

27.11.2020

Kiekko-Vantaa koki perjantaina TUTO:n vieraana 2–6-tappion.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen perjantaina kuumassa Mestis-klassikossa Marli Areenalla. Lohipaidat eivät saaneet parastaan koneesta irti ja koki lopulta 2–6-tappion.

– Ensimmäinen erä oltiin ihan telineissä ja TUTO vei peliä. Toisessa erässä oltiin hyvin mukana ja jopa hallittiin sitä, mutta omissa soi neljä kertaa. Kolmannessa erässä oli ilme hyvä ja sitä henkeä löytyi. Paljon teimme virheitä ja vastustaja rokotti niistä. Se ilme jolla pelasimme päätöserässä pitää saada näkymään koko 60 minuuttia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

TUTO tuli kamppailuun vahvasti ja oli pelin päällä avauserässä. Kiekko-Vantaan maalissa Samuel Jukuri piti joukkuetta pystyssä.

TUTO avasi maalihanat 55 sekuntia ennen erän loppua puolustaja Timi Lehden osumalla.

Toinen erä oli eriskummallinen: Kiekko-Vantaa oli pelin päällä ja sai hyökkäyspäässä luotua paikkoja ja pystyi jauhamaan pitkiä pätkiä vastustajan päässä, mutta TUTO iski peräti neljä maalia.

TUTO:n Mikko Laine vei tarkalla laukauksellaan kotijoukkueen 2–0-johtoon ja Mark Viitanen sivalsi tilanteeksi oman pään virheen seurauksena 3–0-osuman.

Kiekko-Vantaa kavensi hienolla maalilla, kun Matias Sointu (0+2) antoi näyttävän passin kaksi vastaan yksi -hyökkäyksessä ja Aku Kinnari viimeisteli tyylikkäästi uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

TUTO siirtyi 4–1-johtoon Mark Viitasen näyttävällä rankkarilla. Elias Karvonen vei isännät jo 5–1-johtoon maalin edestä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa tuli kovalla sykkeellä päälle ja haki vimmatusti maaleja. Heti erän alkuun hienoa tulokaskautta pelaava Eetu Peltola latasi viivalta 5–2-osuman.

Lohipaidat hakivat viimeisellä vitosella maaleja ilman veskaria ja lähelle se myös pääsikin, mutta kiri tyrehtyi lopullisesti Mark Viitasen iskettyä tyhjään rysään illan kolmannellaan loppulukemiksi 6–2.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona Forssan Palloseuran vieraana.

TUTO–Kiekko-Vantaa 6–2  (1–0, 4–1, 1–1)

19.05 1–0 Timi Lehti (Matias Lehtonen, Jonne Jantunen)

23.41 2–0 Mikko Laine (Valtteri Virtanen, Mac Hollowell)

25.36 3–0 Mark Viitanen (Saku Salminen, Juho Mäkelä)

28.35 3–1 Aku Kinnari (Matias Sointu)

37.23 4–1 Mark Viitanen RL

39.03 5–1 Elias Karvonen (Saku Salminen, Matias Lehtonen)

41.13 5–2 Eetu Peltola (Matias Sointu, Jarkko Pynnönen)