Musta hetki päätöserässä pilasi Kiekko-Vantaan ryöstöretken

16.01.2019

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkoillan Mestis-mittelössä katkerimman tappion miesmuistiin Hakametsässä Kooveen vieraana maalein 4–2.

Kiekko-Vantaa johti seitsemän minuuttia ennen loppua 2–0, mutta synkkä hetki pilasi ryöstöretken ja Koovee vei täyden pistepotin.

Lohipaitojen leirissä riittää mietittävää. Perjantaina on uusi mahdollisuus ja silloin joukkueen täytyy olla sisuuntunut ja näyttää luonnetta. Tämä tappio täytyy nollata nopeasti, eikä muuta vaihtoehtoa yksinkertaisesti ole.

Kiekko-Vantaa sai otteluun hienon startin, kun kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen löysi hyökkäysalueella puolustaja Jere Kiviniemen, joka purjehti vetopaikkaan ja tälläsi limpun pussin pohjalle. Kakkossyötön lätyllään saalisti Mestis-debyytin tehnyt järkälemäinen puolustajalupaus Eemeli Räsänen. Kulyakypärä Saarelainen kasvatti pisteputkensa jo 13 ottelun mittaiseksi.

Lohipaidat hallitsivat avauserän alkua ja sillä oli useita hyviä maalipaikkoja iskeä lisäosumia. Parhaille tonteille pääsivät vuoronperään Joona Monto, Joel Sund, Oliver Kiljunen ja Jussi Pelto-Arvo.

Ensimmäisen erän loppu oli kuitenkin Kooveelta vahvaa tekemistä ja sillä oli omat paikkansa. Muun muassa Ville Saloranta oli kertaalleen läpiajossa, mutta nosti yli maalin. Kiekko-Vantaan tolppien välissä Waltteri Ignatjew esitti jälleen muutaman erittäin tärkeän pelastuksen.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli hallintajaksonsa ja maalipaikkansa. Kiekko-Vantaa käytti omat paikkansa napsun verran tehokkaammin ja ylivoimalla Miro-Pekka Saarelainen sivalsi suorasta hyökkäyksestä taikuri Joona Monton ja Joel Sundin syötöistä limpun tarkasti reppuun. Saarelainen sivusi kauden 26. maalillaan seurahistorian yhden kauden maaliennätystä.

Kiekko-Vantaalta lähellä maalintekoa toisessa erässä oli myös työmyyrä Jesse Niemi, joka kilautti kertaalleen tolppaan. Tolppien välissä puolestaan Waltteri Ignatjew jatkoi ilmiömäisiä esityksiä.

Kolmannessa erässä tapahtui sitten jotain mitä ei vaan voi sattua. Lohipaidat johtivat seitsemän minuuttia ennen loppua ja olivat kiinni täydessä pistepotissa, mutta se luisui käsistä karmealla tavalla.

Kiekko-Vantaa lopetti pelaamisen ja Koovee naulasi paikoista maalit. Santeri Sillanpää onnistui kahdesti sekä Jesse Ahonen ja Riku Sihvonen kertaalleen. Viimeisen niitin tamperelaiset iskivät tyhjään nuottaan, kun Kiekko-Vantaa haki lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotikaukalossa. Silloin vastaan asettuu sarjakakkonen Lempäälän Kisa.

Koovee–Kiekko-Vantaa 4–2 (0–1, 0–1, 4–0)

0.40 0–1 Jere Kiviniemi (Miro-Pekka Saarelainen, Eemeli Räsänen)

22.24 0–2 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Joel Sund) YV

53.07 1–2 Santeri Sillanpää (Julius Valtonen, Eero Savilahti)

55.28 2–2 Jesse Ahonen (Santeri Sillanpää, Joni Mäkelä)

57.30 3–2 Riku Sihvonen (Ville Saloranta, Sami Tamminen) YV

59.34 4–2 Santeri Sillanpää (Julius Valtonen) TM