Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut taipui jatkoajalla kotikaukalossa – ”Olimme parempi joukkue”

09.01.2019

Kiekko-Vantaan A-nuoret kokivat keskiviikkona karvaan 3–4-tappion jatkoajan jälkeen kotikaukalossa TUTO:lle.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen Nuorten SM-liigan alemmassa loppusarjassa keskiviikkona Trio Areenalla, jossa nähtiin vauhdikas ja kova kamppailu pisteistä.

Muikut pelasi vahvan kamppailun ja olisi ansainnut enemmän kuin vain yhden pisteen kiihkeästä kiekkoillasta. Kiekko-Vantaa on nyt kerännyt kaikista pelaamastaan kolmesta ottelusta Nuorten SM-liigassa pisteitä.

– Meidän olisi pitänyt voittaa tänään, sillä olimme pelillisesti parempi joukkue. Mutta ei ennenkään voittoa ole saanut jääkiekossa sen mukaan miten olet pelannut. Olen tyytyväinen siihen miten joukkue toteutti sovittuja asioita, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Jimi Siikala sekä B-junioreista nostetut debytantit Oskari Latvala sekä Roni Karvinen.

– Peli, taito ja luistelu riittää tähän sarjaan ja olemme täysin oikeassa paikassa. Meitä vastaan joutuu jokainen jengi tekemään töitä jos haluaa meidät voittaa. Se on nyt nähty, Manninen pohti.

Kolmannen perättäisen voittonsa ottaneelta TUTO:lta maaliverkkoja heiluttivat puolustaja Elias Lampi, Jani-Petteri Ylikännö, kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Karri Forsblom ja voittomaalin jatkoajalla punnertanut Aaro Löyttymäki.

Muikkujen maalissa Niku Halla-Aho pelasi erinomaisen ottelun ja pysäytti 29 kiekkoa. TUTO:n Teemu Määttä ennätti pikkumustan tielle 32 kertaa.

– Niku oli hyvä maalissa ja otti kyllä muutaman ison pelastuksen. B-junioreista nostetut Oliver Tuhkanen, Oskari Latvala ja Roni Karvinen pelasivat ennakkoluulottomasti ja näytti siltä, että olisivat ennenkin pelanneet näitä matseja, Manninen tuumasi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu Nuorten SM-liigassa perjantaina vierasottelulla Lukkoa vastaan.

– Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa Raumalle. Pelasimme hyvän pelin, vaikka tulos syö rotan lailla, Manninen päätti.

Kiekko-Vantaa–TUTO 3–4 JA (1–1, 2–2, 0–0, 0–1)

11.59 0–1 Elias Lampi (Niklas Konttila, Niko Torikka)

18.40 1–1 Jimi Siikala

20.51 2–1 Oskari Latvala (Samu Poutanen, Ville Österman) YV

33.39 3–1 Roni Karvinen (Niko Lottanen, Weeti Hakonen)

34.55 3–2 Jani-Petteri Ylikännö (Karri Forsblom)

39.57 3–3 Karri Forsblom (Jussi Tammela)

60.40 3–4 Aaro Löyttymäki (Karri Forsblom)

Torjunnat:

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 10+9+10+0=29

Teemu Määttä, TUTO 8+10+14+0=32

Mestis