Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut taipui jatkoajalla kauden päätöspelissä

06.03.2019

Kiekko-Vantaa taipui keskiviikkona Nuorten SM-liigan alemman loppusarjan päätösottelussaan KooKoolle jatkoajan jälkeen maalein 2–3.

Nuorten Mestiksestä tiensä upeasti Nuorten SM-liigaan raivannut ja korkeimmalla sarjatasolla hienosti pelannut Kiekko-Vantaa pelasi vahvan kamppailun kauden päätöspelissä kotiyleisön edessä.

Trio Areenalla nähtiin todella vauhdikas ja viihdyttävä taistelu. Kiekko-Vantaa tuli kahden maalin takaa tasoihin ja vyörytti lopussa peliä niin, että olisi ansainnut jopa täyden pistepotin.

– Hieno nousu joukkueelta. KooKoo oli kunnioitusta herättävällä nimilistalla liikkeellä ja oli tullut voittamaan. Saatiin aika viihdyttävä ja asiallinen kiekkopeli aikaan, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Muikkujen maaleista vastasivat hyökkääjä Oliver Kiljunen ja ylivoimalla 2–2-tasoituksen pyssyttänyt puolustaja Eetu Kärkkäinen. Kiekko-Vantaan maalilla Niku Halla-Aho pelasi hienon ottelun ja varsinkin toisessa erässä pysäytti useamman läpiajon.

– Jatkoimme tätä tämän kauden tarinaa, emmekä antaneet mitään ilmaiseksi. Olisi ollut kiva voittaa kauden viimeinen ottelu, mutta pistekin tästä illasta tuntuu ihan hyvältä, Manninen sanoi.

Kuudenneksi sijoittunut Jari Kauppilan luotsaaman KooKoon osumista vastasivat SM-liigakaukaloista tuttu Olli Korhonen, Konsta Jaakola ja voittomaalin jatkoajalla sivaltanut Turo Tallinen.

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Niko Lottanen voitti Nuorten SM-liigan alemman loppusarjan maalikuninkuuden. Taiturimainen Lottanen takoi 15 ottelussa tehot 13+10=23 ja sijoittui pistepörssissä neljänneksi.

Myös Nuorten Mestiksen alkusarjan maalikuninkuuden syyskaudesta vieneen Lottasen ketjukaverit Oliver Kiljunen ja Samu Poutanen sijoittuivat Nuorten SM-liigan alemman loppusarjan pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon.

– Olen äärettömän ylpeä tästä joukkueesta. Pelasimme hienon kauden, otimme steppejä joukkueena ja pelaajat yksilöinä samalla. Oli meillä vaikeita hetkiäkin, kun hävisimme seitsemän ottelua peräkkäin Nuorten SM-liigassa. Mutta se miten joukkue nousi siitä oli jotain todella hienoa.Tämä jengi ei suostunut lopettamaan missään vaiheessa, Manninen kiitti.

– Oli hienoa tutustua uusiin pelaajiin. Tässä jengissä oli myös useita vesseleitä, joiden kanssa olen kulkenut viisi vuotta. Oli hienoa nähdä kuinka he ottivat vielä yhden stepin eteenpäin ja kehittyivät pelaajina. Toivottavasti jatkossa tulee lisää tällaisia tarinoita, Manninen tuumasi.

Kiekko-Vantaa sijoittui kahdeksanneksi ja jätti taakseen Ilveksen sekä Karhu-Kissat.

Kiekko-Vantaan A-nuoret haluavat kiittää vanhempia, yhteistyökumppaneita ja kotiyleisöä tuesta. Tämä kausi oli monella tapaa ainutlaatuisen hieno. Tehdään ensi kaudesta yhdessä vielä parempi!

Kiekko-Vantaa–KooKoo 2–3 JA (0–1, 1–1, 1–0, 0–1)

13.44 0–1 Olli Korhonen (Sergei Lissov, Väinö Liikonen)

22.13 0–2 Konsta Jaakola (Miro Vallioniemi)

24.21 1–2 Oliver Kiljunen (Samu Poutanen, Juuso Tiihonen)

54.33 2–2 Eetu Kärkkäinen (Oliver Kiljunen) YV

60.47 2–3 Turo Tallinen (Konsta Jaakola, Aleksi Honkanen)

Torjunnat:

Niku Halla-Aho 13+5+7+0=25

Riku Räihä, KooKoo 6+8+17+0=31

Mestis