Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut raapi täyden pistepotin Ilveksen vieraana

05.01.2019

Kiekko-Vantaa nappasi avausvoittonsa Nuorten SM-liigassa kaatamalla lauantaina Ilveksen vieraskaukalossa maalein 4–3.

Torstaina sarja-avauksessa rankkaritappion Karhu-Kissoille kokenut Kiekko-Vantaa ja perjantaina selkeällä voitolla aloittanut ennakkosuosikkeihin kuuluva Ilves iskivät yhteen lauantaina Hakametsän kakkoshallissa.

– Jouduimme kovimpaan paikkaan missä tämä joukkue on ikinä ollut. Tämä oli monelle varmasti kovatasoisin pelikin. Vauhti ja vaatimustaso oli ihan eri tasolla mihin syyskaudella totuimme, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa joutui puolustamaan paljon ja se taisteli upeasti. Viimeisenä lukkona toimi 33 kiekkoa pysäyttänyt ja maagisen ottelun torjunut Mikko Holopainen.

Muikut ei suinkaan ollut vain ottavana osapuolena, vaan pystyi myös terävään hyökkäyspeliin. Vantaalaiset iskivät paikoista tehokkaasti maalit.

– Iskimme hirveällä teholla maalit. Holopainen oli maalilla huikea ja antoi meille mahdollisuuden voittaa. Pystyimme pitämään Ilveksen myös laidoilla ja laittamaan heitäkin ahtaalle, mutta välillä pelimme oli selviytymistä, Manninen sanoi.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Oliver Kiljunen (1+0), Niko Lottanen (1+1), Eetu Kärkkäinen (1+0) ja upean voitto-osuman toisen erän lopussa hienon yksilösuorituksen päätteeksi etukulmaan viimeistellyt Tomi Turunen (1+1).

– Oli hienoa huomata, ettemme jää luistelussa tai pelinopeudessa yhtään. Se missä olemme jäljessä on se, että emme pysty pelaamaan vielä äärirajoilla koko ottelua, Manninen tuumasi.

Ilvekseltä maaliverkkoa heiluttivat Santtu Salminen ja kahdesti osunut Roby Järventie.

Tamperelaiset tulivat päätöserän kirillä maalin päähän, mutta Muikkujen jänne kesti loppuun saakka. Kroppaa laitettiin likoon ja jääpusseille oli pelin jälkeen taatusti käyttöä.

– Olen todella iloinen ja ylpeä joukkueen puolesta. Tämä voitto vieraskaukalossa isosta seurasta antaa meille valtavasti uskoa. Kun asiat menevät nappiin, niin kaikki on mahdollista, Manninen sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla TUTO:a vastaan Trio Areenalla.

– Pyrimme koko ajan kehittämään myös omaa pelaamista. Tutkitaan vastustajaa, mutta ei liikaa. Oman haasteen meille tuo se, että maanantaina kahdeksan pelaajaa aloittaa armeijan, Manninen päätti.

Ilves–Kiekko-Vantaa 3–4 (0–1, 1–3, 2–0)

4.34 0–1 Oliver Kiljunen (Samu Poutanen, Niko Lottanen)

24.54 0–2 Niko Lottanen (Tomi Turunen, Eemeli Laine)

25.52 0–3 Eetu Kärkkäinen (Hannu Penttinen, Jesse Pietikäinen)

34.17 1–3 Santtu Salminen (Eero Nurmi)

39.34 1–4 Tomi Turunen

47.51 2–4 Roby Järventie (Arttu Flinck)

50.52 3–4 Roby Järventie RL

Torjunnat:

Santeri Metsänen, Ilves 3+4+4=11

Mikko Holopainen, K-Vantaa 11+10+12=33

Mestis