Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut löi Ilveksen Trio Areenalla – tappioputki poikki hienolla taistelulla

19.02.2019

Kiekko-Vantaa katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa Nuorten SM-liigan alemmassa loppusarjassa kaatamalla Trio Areenalla Ilveksen maalein 3–2 (2–1, 1–0, 0–1).

Kiekko-Vantaa ja Ilves iskivät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Muikut veivät sarjan avausviikolla täyden pistepotin Hakametsästä.

Tiistai-iltana Tikkurilassa nähtiin vauhdikas ja jännittävä kiekkopeli. Kiekko-Vantaa pystyi pelaamaan varsin ehjän 60-minuuttisen kotiyleisön edessä.

– Tavoite oli saada ehjä 60-minuuttinen ja sellainen oikeastaan saatiin. Meidän teema oli erä, vaihto ja tilanne kerrallaan. Kumpikaan ei dominoinut kaukalossa, vaan tämä oli tasainen kamppailu. Tempo oli kova, paljon taklauksia ja hyvää A-juniorilätkää, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa ja nousi sarjassa yhdeksänneksi ohi Karhu-Kissojen.

– Olemme pyrkineet siihen, ettei tulos ohjaisi tekemistä. Ei me kuitenkaan olla mitään robotteja, joten varmasti tappiot ovat tuntuneet. Kyllä tämä voitto tekee hyvää, Manninen tuumasi.

Muikkujen maaleista vastasivat Niko Lottanen (1+1) ja Oliver Kiljunen (2+1). Tolppien välissä hienon ottelun pelannut Niku Halla-Aho pysäytti 25 kiekkoa.

Ilvekseltä maaliverkkoa heiluttivat Kim Nordström ja Lassi Korpela. Tamperelaisten maalissa Santeri Metsänen venyi kiekon tielle 24 kertaa.

Kiekko-Vantaa joutui ottelun lopussa pelaamaan alivoimalla ja Ilves haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia. Muikut laittoivat Weeti Hakosen ja Tomi Turusen johdolla kroppaa likoon ja kestivät loppuun saakka.

– Huikea alivoima loppuun. Siinä nähtiin blokkeja ja todella työteliäs sekä sitoutunut alivoimanelikko, joka hoiti homman kotiin, Manninen kehui.

Muikkujen kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla SaiPaa vastaan. Kiekko tippuu jäähän Trio Areenalla klo 18.30.

– Olemme olleet joutokäynnillä viimeiset viikot maajoukkuetauon, penkkareiden ja muiden takia. Saamme armeijasta pelaajia ja saadaan tiivis ryhmä taas kasaan. Meillä on viisi peliä jäljellä ja niitä lähdemme voittamaan, Manninen päätti.

Kiekko-Vantaa–Ilves 3–2 (2–1, 1–0, 0–1)

1.52 1–0 Niko Lottanen (Oliver Kiljunen) YV

19.04 1–1 Kim Nordström (Perttu Aho)

19.21 2–1 Oliver Kiljunen

24.35 3–1 Oliver Kiljunen (Niko Lottanen, Taavi Alanko)

50.03 3–2 Lassi Korpela (Aapo Eerikäinen, Eppu Varjamo) YV

Torjunnat:

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 12+7+6=25

Santeri Metsänen, Ilves 6+8+10=24

Mestis