Kiekko-Vantaa | Mestis

Jokerit kaatoi Roope Hirvosen johdolla Muikut – ”Vaikeaksi tehtiin peli itsellemme”

31.01.2019

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän 2–5-tappion Trio Areenalla Nuorten SM-liigassa torstai-iltana Trio Areenalla paikallisottelussa Jokereita vastaan.

Kiekko-Vantaa koki viidennen perättäisen tappionsa Nuorten SM-liigassa, mutta osoitti jälleen pystyvänsä haastamaan muut.

Muikut pelasi toisessa ja kolmannessa erässä varsin hyvin, mutta avauserä oli kotijoukkueelta todella tahmea. Nousujohteinen peliesitys ei tällä kertaa riittänyt pisteisiin.

– Teimme pelin itsellemme vaikeaksi antamalla noin paljon eteen. Mitään ei oteta Jokereilta pois, sillä he olivat hyviä tänään. Ensimmäisessä oltiin telineissä, mutta 40 minuuttia nähtiin kahden hyvän joukkueen tasaväkinen kiekkopeli ja meillä oli hyvät paikat, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaalta maaliverkkoa heiluttivat Samu Poutanen ja Juuso Tiihonen. Muikkujen tolppien välissä Tommi Steffen teki hienon debyytin Nuorten SM-liigassa tappiosta huolimatta ja pysäytti 38 kiekkoa.

– Pitää olla ylpeä joukkueesta, sillä se teki hienon tasonnoston avauserän jälkeen. Pelasimme 40 minuuttia hyvin. Olemme opintomatkalla ja ymmärtää pelin vaatimukset, Manninen sanoi.

Jokereiden ykköstähti oli avauserään kypärätempun paukuttanut kapteeni Roope Hirvonen, joka on tällä kaudella pelannut ensimmäiset Mestis-pelinsä Kiekko-Vantaan pelipaidassa.

Punakeltaisilta maalinteossa onnistuivat myös Ville-Valtteri Mustonen ja tyhjään rysään loppulukemat upottanut Jami Hänninen.

Jokereiden pirteimpiin hahmoihin kuuluvat myös kolme syöttöpistettä kerännyt SHL-kokemusta omaava Niclas Puikkonen ja avausmaaliin upean esityön tehnyt Aleksi Halme.

Muikkujen kausi Nuorten SM-liigassa jatkuu sunnuntaina Trio Areenalla, jolloin vieraaksi saapuu sarjakärki JYP. Ottelu alkaa klo 16.

– Tavoitteena varmasti mennä erä kerrallaan ja selviytyä ensimmäisestä erästä kunnialla ja hakea siitä se virta. JYPillä on tilastojen valossa sarjan kaksi parasta veskaria ja varmasti joudumme tekemään hirveän määrän töitä silloinkin. Pyrimme ottamaan hyvät asiat mukaan tästäkin ja hienoa päästä haastamaan sarjakärki sunnuntaina, Manninen tuumasi.

Kiekko-Vantaa–Jokerit 2–5 (1–3, 1–1, 0–1)

2.56 0–1 Roope Hirvonen (Aleksi Halme, Jesper Henriksson) YV

4.17 0–2 Roope Hirvonen (Niclas Puikkonen, Jami Hänninen)

9.19 1–2 Samu Poutanen

17.49 1–3 Roope Hirvonen (Niclas Puikkonen, Ville-Valtteri Mustonen)

24.02 1–4 Ville-Valtteri Mustonen (Niclas Puikkonen, Roope Hirvonen)

25.18 2–4 Juuso Tiihonen (Ville Österman, Oliver Tuhkanen)

58.24 2–5 Jami Hänninen TM

Torjunnat:

Tommi Steffen, K-Vantaa 12+10+16=38

Jere Huhtamaa, Jokerit 4+7+11=22

Mestis