Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikuille tappio kuumassa paikalliskamppailussa

26.01.2019

Kiekko-Vantaa koki neljännen perättäisen tappionsa Nuorten SM-liigassa lauantaina, kun sarjajumbo Karhu-Kissat vei kuuman paikalliskamppailun maalein 3–1.

Kiekko-Vantaa ja Karhu-Kissat iskivät yhteen Kaarelan jäähallissa. Sarja-avauksessa Muikut koki rankkareilla 2–3-tappion Trio Areenalla. Nuorten Mestiksen alkusarjassa voitot menivät tasan 1–1.

Lauantaina nähtiin vauhdikas ja tunteikas taistelu sarjapisteistä. Rangaistusminuutteja jaettiin ottelussa yhteensä 55 minuuttia.

Kiekko-Vantaan ylivoima ei toiminut tällä kertaa sillä tavalla, jolla sen olisi pitänyt. Maalinteko oli tällä kertaa tervanjuontia.

– Tasakentällisin pelattiin ihan hyvin ja loimme paikkoja. Peli oli näpeissä ja paremmalla tehokkuudella olisimme pystyneet kääntämään pelin. Tappiosta huolimatta olin tyytyväinen ilmeeseen ja kun meiltä vielä tippui kesken ottelun sivuun Niko Lottanen ja Markku Kitunen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Muikkujen ainoasta maalista vastasi Oliver Kiljunen.

Karhu-Kissoilta maalinteossa onnistuivat Joona Jokinen, Santeri Eskelinen ja Hannes Hyytiäinen. Jokereista kesken kauden tullut keskushyökkääjä Veikko Loimaranta saalisti kaksi syöttöpistettä.

Muikkujen maalissa Niku Halla-Aho pysäytti 20 kiekkoa. Karhu-Kissojen Veikka Vepsäläinen venyi kiekon tielle 35 kertaa.

Kiekko-Vantaa on kerännyt kahdeksasta pelaamastaan ottelusta yhtä monta pistettä. Muikut on sarjassa yhdeksäntenä.

Muikkujen kausi jatkuu ensi viikon torstaina kotiottelulla Jokereita vastaan.

– Tiesimme sen kun tähdän sarjaan lähdettiin, että eteen voi tulla vaikeita jaksoja. Nyt meillä on tuloksellisesti vaikea jakso, mutta neljän perättäisen tappion aikana kolmessa pelissä olemme kuitenkin tapelleet voitosta. Olemme osoittaneet, että meillä on kyky pelata tätä sarjaa. Nyt huilataan muutama päivä ja torstaina päästään haastamaan Jokerit kotikaukalossa, Manninen tuumasi. 

Karhu-Kissat–Kiekko-Vantaa 3–1 (1–0, 2–0, 0–1)

17.26 1–0 Joona Jokinen (Veikko Loimaranta) YV

30.19 2–0 Santeri Eskelinen (Leevi Kuosmanen, Juho-Veikka Kalliokoski) YV

36.30 3–0 Hannes Hyytiäinen (Lassi Paju, Veikko Loimaranta)

50.26 3–1 Oliver Kiljunen

Torjunnat:

Veikka Vepsäläinen, K-Kissat 9+13+13=35

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 4+8+8=20

Mestis