Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikuille tappio Jokereiden vieraana paikalliskamppailussa– ”Ei päästy omalle tasolle”

25.01.2019

Kiekko-Vantaa koki kolmannen perättäisen tappionsa Nuorten SM-liigan alemmassa loppusarjassa, kun Jokerit oli Hartwall Arenan harjoitushallissa kotijäällään parempia maalein 6–2.

Kiekko-Vantaa ja Jokerit iskivät yhteen perjantaina paikalliskamppailussa Nuorten SM-liigan alemmassa loppusarjassa.

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueesta tuttujen Roope Reinin, Ville-Valtteri Mustosen ja Roope Hirvosen tähdittämä Jokerit hallitsi kamppailua, mutta Muikut roikkui mukana kaksi erää pistetaistelussa.

Muikut ei saanut paikalliskamppailussa parasta irti, kun taas kotijoukkue Jokerit oli parhaimmillaan.

– Turha selitellä. Jokerit oli todella hyvä. He pelasivat vahvan ottelun ja paineistivat kovaa ja tekivät meidän avauspelistä vaikeaa. Niin kuin tilastotkin kertoo, niin meidän päässä peliä paljon pelattiin. Meille sattui heikko esitys, eikä oltu omalla tasolla. Menikö sitten lataus paikalliskamppailussa yli, niin siihen on vaikea vastata, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Samu Poutanen ja Roope Lakaniemi. Nuorten SM-liigan alemman loppusarjan pistepörssissä kuudentena oleva Niko Lottanen saalisti kaksi syöttöpistettä.

Jokereilta maaliverkkoa heiluttivat kahdesti osunut Mikael Pakkanen, kapteeni Roope Hirvonen, Kiekko-Vantaan kasvatti Eetu Matilainen, Valtteri Ojantakanen ja puolustaja Ilmari Karhapää. Viime kaudella hurjat tehot Kiekko-Vantaan B-nuorissa iskenyt hyökkääjälupaus Juuso Fagerström saalisti kolme syöttöpistettä.

Muikkujen maalissa Mikko Holopainen pelasi tappiosta huolimatta hyvän ottelun ja koppasi 38 kiekkoa.

– Paljon jäi tehoja käyttämättä ja syötimme huonosti. Holopainen oli erittäin hyvä ja piti meidät kaksi erää pelissä kiinni, Manninen sanoi.

Kiekko-Vantaa pääsee hakemaan ensi viikon torstaina Jokereista revanssia, kun joukkueet kohtaaavat Trio Areenalla.

Muikkujen kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla sarjajumbo Karhu-Kissoja vastaan. Kiekko-Vantaa on tällä hetkellä yhdeksäntenä ja viivan yläpuolelle on matkaa pisteen verran.

– Turha meidän on jäädä tappioon kiinni, vaan otetaan opiksi ja ollaan huomenna taas valmiita pelaamaan. Olemme pystyneet pelaamaan hyvää lätkää tässä sarjassa. Paikallispelit jatkuvat ja meidän pitää olla fyysisesti sekä henkisesti valmiita, Manninen päätti.

Jokerit–Kiekko-Vantaa 6–2 (1–1, 2–0, 3–1)

16.37 1–0 Mikael Pakkanen (topi Hägg, Juuso Fagerström)

17.42 1–1 Samu Poutanen (Niko Lottanen)

23.11 2–1 Mikael Pakkanen (Juuso Fagerström)

35.44 3–1 Roope Hirvonen (Niclas Puikkonen, Ville-Valtteri Mustonen)

41.54 4–1 Eetu Matilainen (Jami Hänninen)

48.43 5–1 Valtteri Ojantakanen (Roope Reini, Joel Määttä) YV

52.13 5–2 Roope Lakaniemi (Niko Lottanen, Eetu Kärkkäinen)

55.39 6–2 Ilmari Karhapää (Juuso Fagerström, Valtteri Ojantakanen)

Torjunnat:

Jere Huhtamaa, Jokerit 3+3+4=10

Mikko Holopainen, Kiekko-Vantaa 10+17+11=38

Mestis