Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikuille harmittava tappio loppuhetkillä Lappeenrannassa – ”Olisimme ansainneet enemmän”

19.01.2019

Kiekko-Vantaa kärsi lauantaina Nuorten SM-liigassa harmittavan 4–2-tappion SaiPan vieraana Kisapuistossa Nuorten SM-liigassa.

Kiekko-Vantaa jatkoi erittäin vahvoja otteita ja pelasi hyvän vierasottelun, mutta palkinto jäi Lappeenrannan jännittävästä kiekkonäytelmästä saamatta.

– Olimme aloitteellisempia ja hallitsimme peliä. Olisimme ansainneet enemmän, mutta maalit ratkaisee, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Joonas Kaartinen (1+1) ja maaliputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi kasvattanut Juuso Tiihonen (1+1). Puolustaja Ville Österman saalisti puolestaan kaksi syöttöpistettä.

SaiPalta maaliverkkoa heiluttivat läpiajoista onnistunut kapteeni Markus Piik, voittomaalin reilu kaksi minuuttia ennen loppua iskenyt Jesse Hallikas ja tyhjään rysään osunut liigasopimuksen omaava Aatu Luusuaniemi.

Kiekko-Vantaan maalissa Niku Halla-Aho kirjautti 21 torjuntaa. SaiPan Kristian Tamminen hikoili kiekon tielle 37 kudin verran.

– Pelissä oli paljon hyvää. Kolme isoa virhettä ja vastustaja rokotti. Tässä sarjassa kyllä virheistä rankaistaan. Itse ei taas pystytty olemaan nyt riittävän tehokkaita, koska paikkoja meillä kyllä oli, Manninen tuumasi.

Muikkujen kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Jokereita vastaan.

– Turha meidän on jäädä tähän harmaaseen hetkeen kiinni. Pidetään arkityö hyvällä tasolla ja otetaan opiksi. Otamme hyvät asiat mukaan ja alamme kääntämään näitä tiukkoja pelejä. Meillä on kaksi paikallispeliä ensi viikolla ja ne varmasti sytyttävät joukkueen, Manninen pohti.

SaiPa–Kiekko-Vantaa 4–2 (2–2, 0–0, 2–0)

13.34 0–1 Joonas Kaartinen (Juuso Tiihonen, Ville Österman) YV

17.35 1–1 Markus Piik AV

18.47 1–2 Markus Piik (Aleksi Akkanen)

19.08 2–2 Juuso Tiihonen (Ville Österman, Joonas Kaartinen)

57.42 3–2 Jesse Hallikas (Taavi Heikkinen, Aleksi Akkanen)

58.54 4–2 Aatu Luusuaniemi (Mikael Koskimies, Jesse Hallikas) TM

Torjunnat:

Kristian Tamminen, SaiPa 13+10+14=37

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 3+6+12=21

Mestis