Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikkujen johto suli päätöserässä – ”Tauko tulee hyvään paikkaan”

03.02.2019

Kiekko-Vantaa koki sunnuntaina Nuorten SM-liigan alemmassa jatkosarjassa 3–7-tappion sarjan kärkipään joukkueisiin kuuluvalle JYPille Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin Anttoni Hongan tähdittämä JYP iskivät yhteen Nuorten SM-liigan alemmassa jatkosarjassa sunnuntaina Tikkurilassa. Ottelusta kehkeytyi jännittävä ja värikäs taistelu sarjapisteistä.

Muikut pelasi kotiyleisön edessä kaksi erää todella hyvää jääkiekkoa ja laittoi pudotuspelipaikasta taistelevan JYPin ahdinkoon.

– Iso teema oli saada sellainen startti peliin mitä ensimmäisissä Nuorten SM-liigapeleissä nähtiin. Ensimmäinen erä oli mallikasta jääkiekkoa meiltä. Toisessa erässä JYP nosti tempoa, mutta saatiin kuitattua se alivoimatakaisku nopeasti, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa johti kahden erän jälkeen kamppailua maalein 3–1. Muikkujen maaleista vastasivat Ville Österman, Tomi Turunen ja tehot 1+2 kerännyt Juuso Tiihonen.

– Sitten tapahtui jotain. Aika paljon jäi asioita koppiin ja tietysti JYP tuli hyvin päätöserään. Kamelinselkä katkesi oikeastaan siihen JYPin toiseen alivoimamaaliin, vaikka vielä johdimme peliä. Ei siihen ole mitään selitystä, jos häviät 6–0 yhden erän kotikaukalossa, niin se on todella heikko suoritus, Manninen tuumasi.

JYP pelasi nousujohteisen ottelun ja ryöväsi vahvan päätöserän ansiosta kolme pistettä Tikkurilasta. Vieraiden maaleista vastasivat Tommi Niskanen, Anttoni Honka, Jere Vertanen, kapteeni Konsta Keteli, ja kahdesti osunut Joonas Viinikainen.

Viimeiseksi sarjassa tippunut Kiekko-Vantaaon kerännyt 11 ottelusta kahdeksan pistettä. Muikut ovat pystyneet hienosti pistämään kampoihin isommilleen. Nyt se on kuitenkin kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa, vaikka peliesitykset ovatkin olleet ihan hyviä.

– Tauko tulee hyvään paikkaan, sillä tuloksen kanssa uidaan nyt syvissä vesissä. Paljon on hyvää pelissä ja on ollut vain 1–2 peliä, jossa meillä ei ole ollut saumoja. Jänne ei ole kestänyt hyviä joukkueita vastaan 60 minuuttia. Ei siihen ole mitään poppaskonsteja. Tauolla teemme viisi todella laadukasta harjoitusta, tarkennamme pelitapaa ja nyt on ainut mahdollisuus tehdä myös fysiikkaa, Manninen valotti.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan Nuorten SM-liigassa keskiviikkona 13. helmikuuta KooKoon vieraana.

Kiekko-Vantaa–JYP 3–7 (2–0, 1–1, 0–6)

13.16 1–0 Ville Österman (Oliver Kiljunen, Juuso Tiihonen)

15.47 2–0 Tomi Turunen (Juuso Tiihonen, Samu Poutanen)

23.59 2–1 Tommi Niskanen (Oskari Kalajanniska) AV

31.25 3–1 Juuso Tiihonen (Oliver Kiljunen)

48.03 3–2 Anttoni Honka (Niklas Lehikoinen) AV

50.27 3–3 Jere Vertanen (Konsta Keteli, Oskari Kalajanniska)

50.55 3–4 Oscar Lemström (Tomi Mäntynen, Niklas Lehikoinen)

54.51 3–5 Joonas Viinikainen

58.15 3–6 Joonas Viinikainen (Oskari Kalajanniska) YV

58.28 3–7 Konsta Keteli (Elias Ruusu, Joonas Viinikainen) YV

Torjunnat:

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 9+7+11=27

Roope Pekkinen, JYP 8+3+8=19

Mestis