Kiekko-Vantaa | Mestis

Mikael Saha Kiekko-Vantaan sentteriosastolle

12.06.2019

Kuva: Porin Ässät

 

Mikael Sahan peliesityksistä nautitaan tulevalla kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaa on tehnyt merkittävän pelaajasopimuksen 25-vuotisjuhlakaudelle, kun sentteriosastoa saapuu vahvistamaan yli 200 SM-liigaottelun kokemuksen omaava Mikael Saha.

– Hyvillä mielin saavun Vantaalle. Minulla on odottavainen olo. Kiekko-Vantaasta olen kuullut paljon hyvää. Siellä tekeminen on ammattimaista ja urheilullisuus hyvällä mallilla ja meillä on hyvä porukka kasassa. Uudet tuulet tekevät varmasti hyvää, Mikael Saha kertoo.

Forssalaislähtöinen Saha, 24, on pelannut urallaan yhteensä 204 SM-liigaottelua Porin Ässien riveissä. Mestis-kokemusta hyökkääjällä ei vielä ole, mutta taitava, monipuolinen ja hyvän peliälyn omaava Saha tietää tarkkaan mihin on tulossa.

– Mietin pitkään mikä olisi paras paikka oman uran kannalta tässä vaiheessa. Kiekko-Vantaa oli todella kiinnostunut ja minusta tämä tuntui lopulta parhaalta vaihtoehdolta. Mestiksestä olen kuullut kavereilta, että tämä on kova sarja ja täällä pelaa hyviä pelaajia, Saha sanoo.

Viime kaudella Saha saalisti patapaidassa 54 ottelussa tehot 4+5=9, joka oli hyökkääjän piste-ennätys liigakaukaloissa. Hyökkääjä vietti yhteensä seitsemän kautta Porissa.

– Porin vuodet olivat hienoja. Aika nopeasti tuli kehitystä ja pääsin liigajoukkueen mukaan. Viimeiset liigakaudet eivät kuitenkaan menneet niin hyvin, enkä saanut lunastettua isompaa roolia. Mutta pystyin kuitenkin näyttämään, että pystyn pelaamaan Liigassa. Kyllä siinä ehti vähän ainakin porilaistua, Saha niputtaa aikaansa patapaidassa.

Kovia pistemääriä junioreissa tehtaillut Saha pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjänä, mutta Kiekko-Vantaassa odottaa suuri rooli keskikaistalla. Saha tuo monipuolisena pelaajana lohipaitaan pelintekotaitoa, juonikkuutta, maalivainua, erikoistilanneosaamista ja yritteliäisyyttä.

– Olen monipuolinen pelaaja. Pelaan molempiin suuntiin luotettavasti. Hyökkäyspäässä pystyn tekemään tulosta ja se on tarkoitus nyt. Pystyn pelaamaan ylivoimaa ja alivoimaa. Minulla on kova halu auttaa joukkuetta menestymään isossa roolissa ja pelata ehjä kausi, Saha toteaa.

Forssasta Poriin B-juniori-ikäisenä muuttanut Saha on voittanut Ässissä Nuorten SM-pronssia 2014. Tulevalla kaudella sentteri janoaa Mestis-mestaruutta lohipaidassa.

– Voittaminen joukkueena tuntuu aina hienolta. Vielä en ole mestaruutta voittanut, joten ehdottomasti haluan sen voittaa. Parasta on se yhdessä tekemisen tunne, Saha tuumii.

TERVETULOA, MIKAEL SAHA!

Mestis