Kiekko-Vantaa | Mestis

Mika Niskasen aikakausi päätökseen – ”Ei ollut aina helppoa, mutta oli antoisaa aikaa”

08.04.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaan päävalmentajana kaksi kautta toiminut Mika Niskanen laittoi omaa aikakauttaan pakettiin.

Kauden 2021–22 joukkue kokoontui keskiviikkona viimeistä kertaa yhteen. Päävalmentajana kaksi kautta toiminut Mika Niskanen oli ehtinyt pureskella villi kortti -kierrokselle päättynyttä kautta.

Kiekko-Vantaan alkukausi oli seurahistorian heikoin, mutta joulukuussa se nousi pohjalta pudotuspelitaisteluun mukaan. Peli parani kauden edetessä ja runkosarjan loppu oli Lohelta erittäin vahva. Viimeisen viikonlopun kaksi upeaa vierasvoittoa Iisalmessa ja Joensuussa toivat pleijaripaikan.

– Ensimmäiset 13 peliä oli meiltä tosi huonoja ja siihen on monta syytä. Suurin syy oli se, että puolustimme todella huonosti. Sitten jos otetaan ne seuraavat 39 peliä runkosarjasta, niin olltiin top 6 -joukkue. Runkosarja oli meiltä nousujohteinen. Viimeiset 10 peliä ja se tilanne missä oltiin, niin täytyy nostaa pelaajille hattua, että klaarattiin se pudotuspelipaikka, Mika Niskanen kertoo.

Pudotuspelien vilii kortti -kierroksella Kiekko-Vantaa taipui paras kolmesta -sarjassa Hokille otteluvoitoin 1–2.

– Katsoin pleijaripelit uudestaan ja pienet asiat käänsivät sen Hokille. Erikoistilanteet oli meillä ihan hyvällä tasolla läpi kauden ja niiden osalta homma meni aika tasan sekä samoin viisi vastaan viisi -peli. Maalien edustoilla jäimme sitten ehkä kakkoseksi, Niskanen sanoo.

Hienolla pelaajaurallaan muun muassa Ruotsin mestaruuden keväällä 2004 HV71:n riveissä voittanut Niskanen toimi kaksi kautta lohipaitojen päävalmentajana ja vei molemmilla kausilla seuran pudotuspeleihin. Suurempaa menestystä ei kuitenkaan tullut, mitä ehkä pelaajamateriaali olisi antanut odottaa.

Jokereiden U18 -joukkueen Suomen mestariksi 2019 luotsannut Niskanen ja ensi kauden päävalmentaja Jani Manninen tekivät hyvää työtä yhdessä. Joukkuehenki ja ilmapiiri olivat vertaansa vailla molemmilla kausilla.

– Kaksi kautta tässä sai olla ja kaikenlaista tähän mahtui. Oli koronaa ja muuta, mutta vaikkei ollut aina helppoa, niin tämä oli antoisaa aikaa ja sain uusia näkökulmia tähän hommaan. Janin kanssa oli kiva tehdä duunia. Vantaalla on kaikki eväät olla Mestiksen kärkiseuroja, Niskanen paaluttaa.

Niskanen palaa ensi kaudelle Jokereiden organisaatioon seuran U20-joukkueen apuvalmentajaksi.

Kiekko-Vantaassa on käännetty katseet tulevaan kauteen ja ensi kauden joukkue aloittaa harjoittelun maanantaina 9. toukokuuta. Huhtikuun aikana julkaisemme jatkosopimuksia ja toukokuusta lähtien uusia nimiä.

Mestis