Kiekko-Vantaa | Mestis

Miika Herrala Kiekko-Vantaan hyökkäykseen

09.06.2022

Huipputehot U20 SM-sarjassa iskenyt ja Liigassa debytoinut Miika Herrala saapuu vahvistamaan Kiekko-Vantaan hyökkäystä.

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2022–23 kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Miika Herralan, 21, kanssa.

– Miika on taitava pelaaja kiekolla, luisteluvoimainen ja hyvällä työmoraalilla varustettu peluri ja tehnyt junioreissa hirmu tulosta. Miika teki viime kaudella kovat tehot SaiPan U20 -joukkueessa ja pääsi pelaamaan ensimmäiset ottelunsa Liigassa ja se on hänen tavoitteensa tulevaisuudessa ja me koitamme auttaa häntä sinne pääsemisessä. Kehityskäyrä näyttää eteenpäin ja on hienoa, että saatiin Miika lohipaitaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Herrala takoi viime kaudella SaiPan U20-joukkueessa 32 ottelussa tehot 15+31=46 ja oli koko sarjan pistepörssin seiska. Lisäksi kotkalaislähtöinen hyökkääjä pelasi SaiPassa viisi liigaottelua ilman tehomerkintöjä ja 12 ottelua lainalla Hermeksessä tehoilla 1+1.

– Tosi hyvillä mielin ja odottavaisin fiiliksin saavun Vantaalle. Olen kuullut paljon hyvää seurasta ja mahtava mahdollisuus itselle tehdä läpimurto miesten sarjoissa. Koen, että Vantaa on paras paikka ottaa seuraava steppi pelaajana. Haluan auttaa joukkuetta menestymään ja kehittyä pelaajana, Miika Herrala kertoo.

– Kaksi edellistä kautta SaiPassa olivat hienoa aikaa ja tykkäsin olla Lappeenrannassa. Läpimurtoa Liigassa ei kuitenkaan tullut. Kehityin kuitenkin pelaajana ja ihmisenä eteenpäin. Olen taitopelaaja, mutta myös kova tekemään duunia ja tuon hyökkäykseen röyhkeyttä, Herrala sanoo.

Herrala on takonut ikäluokasta toiseen kovaa jälkeä. Taitava hyökkääjä on voittanut urallaan U18 Suomen mestaruuden 2018 Helsingin IFK:ssa ja U16 SM-hopeaa 2017 Kärpissä.

Herrala pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 2.

Mestis