Kiekko-Vantaa | Mestis

Miika Heiskari, Petteri Villanen ja Markus Lahtinen lohipaitaan – Niku Halla-Aholle Mestis-sopimus

12.04.2019

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat pelaajasopimukset Bluesin A-nuorissa SM-hopeaa voittaneiden puolustaja Miika Heiskarin ja hyökkääjien Petteri Villasen sekä Markus Lahtisen kanssa. Lisäksi maalivahti Niku Halla-Aho on tehnyt Mestis-sopimuksen.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat pelaajasopimukset maalivahti Niku Halla-Ahon, puolustaja Miika Heiskarin ja hyökkääjien Petteri Villasen sekä Markus Lahtisen kanssa.

Hyvin liikkuva ja taitava puolustajalupaus Heiskari, 19, pelasi päättyneellä kaudella Espoon Bluesin A-nuorissa, jossa oli merkittävässä roolissa voittamassa SM-hopeaa. Runkosarjassa EKS-kasvatti keräsi 52 ottelussa tehot 7+24=31 ja oli Nuorten SM-liigan kuudenneksi tehokkain puolustaja. Pudotuspeleissä Heiskari nakutti 11 ottelussa tehot 3+3.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa pelannut Heiskari on voittanut urallaan C-nuorten SM-kultaa 2015, C-nuorten SM-hopeaa 2016 ja B-nuorten SM-hopeaa 2017. Lahjakas puolustaja valittiin kaudella 2015–16 C-nuorten SM-sarjan kakkostähdistöön.

– Tämä on hyvä steppi eteenpäin. Tavoitteena on mennä pelaajana eteenpäin ja menestyä joukkueena, Miika Heiskari kertoo

Villanen, 20, pelasi niin ikään päättyneellä kaudella SM-hopealle yltäneen Espoon Bluesin A-nuorissa. Taitava ja vikkelä hyökkääjä tehtaili runkosarjassa 52 ottelussa tehot 13+25=38. Villanen muodosti joukkueen tehokkaan ykkösnyrkin Roni Hirvosen ja Veeti Miettisen kanssa. Pudotuspeleissä Villanen takoi 11 ottelussa tehot 5+7=12 ja oli Nuorten SM-liigan pudotuspelien pistepörssin kolmonen.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueessakin pelannut juonikas Villanen on voittanut junioreissa lisäksi kaksi C-nuorten SM-kultaa ja kaksi B-nuorten SM-hopeaa. Espoolaislähtöinen hyökkääjä valittiin toissa kaudella B-nuorten SM-sarjan kakkostähdistöön tehtailtuaan alku- ja runkosarjassa peräti 54 tehopistettä.

– Kiekko-Vantaasta olen kuullut, että tämä on nuorelle pelaajalle hyvä paikka kehittyä ja mennä eteenpäin uralla. Yritän heti ottaa isoa roolia ja tuoda omia vahvuuksia ja näyttää mitä osaan, Petteri Villanen kertoo.

Lahtinen, 21, pelasi päättyneellä kaudella Bluesin A-nuorten SM-hopeajoukkueessa 48 runkosarjaottelua tehoin 15+23=38. Laitahyökkääjä tehtaili kevään pudotuspeleissä 11 ottelussa tehot 3+7 ja oli pleijareiden pistepörssin kahdeksas.

Kovia pistemääriä takonut Lahtinen on voittanut urallaan lisäksi C-nuorten SM-hopeaa 2013, C-nuorten SM-kultaa 2014 ja B-nuorten SM-hopeaa 2016.

– Olen valmis tekemään kovaa töitä. Hyökkääjänä pyrin tekemään tulosta ja tuomaan luistelun kautta energiaa kaukaloon, Markus Lahtinen kertoo.

Halla-Aho, 20, on pelannut kaksi edellistä kautta Kiekko-Vantaan A-nuorissa. Päättyneellä kaudella vantaalaislähtöinen veskari oli nostamassa torjunnoillaan Kiekko-Vantaata kevätkaudelle Nuorten SM-liigaan.

Halla-Aho pelasi Kiekko-Vantaan A-nuorissa viime kaudella Nuorten Mestiksessä 15 ottelua torjuntaprosentilla 91,7. Nuorten SM-liigassa otteluita kertyi puolestaan 12.

– Todella hyvillä mielin lähden haastamaan muita veskareita peliajasta. Saan pelata vielä ensi kaudella A-nuorissakin, joten pelejä tulee sitten kauden aikana varmaan sielläkin, Halla-Aho kertoo.

Toissa kaudella Halla-Aho oli voittamassa Kiekko-Vantaalla Nuorten Mestiksen mestaruutta. Hän on pelannut junioreissa myös KJT-Haukkojen riveissä sekä kauden 2015–16 Halla-Aho vietti Pohjois-Amerikassa Armstrong/Cooper Highissa USHS-MN -sarjassa.

– Meillä oli hampaankolossa siitä edellisestä kaudesta. Todella hyvä maku jäi päättyneestä kaudesta. Omalta osaltani vielä vähän tasaisuutta olisi vaadittu, Halla-Aho kertoo

Toissa kaudella Halla-Aho oli voittamassa Kiekko-Vantaalla Nuorten Mestiksen mestaruutta. Hän on pelannut junioreissa myös KJT-Haukkojen riveissä sekä kauden 2015–16 Halla-Aho vietti Pohjois-Amerikassa Armstrong/Cooper Highissa USHS-MN -sarjassa.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (12.4.2019):

Maalivahdit:

Niku Halla-Aho

Puolustajat:

Miika Heiskari

Hyökkääjät:

Joel Sund

Ville-Valtteri Mustonen

Petteri Villanen

Markus Lahtinen

Mestis