Kiekko-Vantaa | Mestis

Metsola, Mustonen ja Tamminen palaavat – katso kokoonpano huipputärkeään kiekkoiltaan

16.02.2019

Kiekko-Vantaa isännöi tänään Tikkurilan lauantai-illassa RoKia. Pudotuspelipaikoista taistelevien joukkueiden välinen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä starttaa Trio Areenalla klo 17.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspeliviivaan vain piste.

Valmentajavaihdoksen jälkeen Kiekko-Vantaa on voittanut neljästä ottelustaan kolme. Lohipaidat hakevat tänään neljättä perättäistä kotivoittoa.

RoKi on sarjassa seitsemäntenä, mutta eroa Kiekko-Vantaaseen on ainoastaan kolme pistettä. Seurahistorian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa tavoitteleva RoKi katkaisi perjantaina kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla vieraskaukalossa TUTO:n maalein 2–1.

Mestiksen siirtoraja umpeutui perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kiekko-Vantaan pelaajarintamalla suurin uutinen oli keskiviikon Koovee-ottelun ratkaisseen Nico Nurmikannan paluu Jokereihin näillä näkymin loppukaudeksi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee siis muutamia muutoksia. Tammikuun alussa loukkaantunut luottopuolustaja Ilari Metsola on toipunut pelikuntoon ja tekee tänään odotetun paluun kaukaloon.

Lohipaidat saavat kehiin myös pelikiellosta vapautuneen Henri Tammisen, joka ottaa paikan ykkösketjusta juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja maalitykki Miro-Pekka Saarelaisen rinnalta.

Vantaalaisten kokoonpanoon paluun tekee myös Jokereiden A-nuorista tullut liukasliikkeinen laitahyökkääjä Ville-Valtteri Mustonen, joka on iskenyt viidessä pelaamassaan Mestis-ottelussa tehot 0+4.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä jatkaa vahvaa tulokaskautta pelaava veskarilupaus Waltteri Ignatjew.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa ovat pitkäaikaispotilaat puolustaja Eetu Torpström ja hyökkääjä Riku Tiainen.

Huilivuorossa ovat maalivahti Juho Ratilainen, puolustaja Mikko Kumin ja hyökkääjä Antton Mönkäre. Sen sijaan hyökkääjä Joona Puhakka on armeijassa.

Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Hyökkääjä Erik Embrich on saalistanut tehopisteitä kolmessa edellisessä pelaamassaan ottelussa.

Kiekko-Vantaa–RoKi tänään klo 17 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

HUOM: perinteinen erätaukokilpailu kiekonheittokisa tekee tänään paluun! Ottelun jälkeen K-Vantaan pukukopissa avoimet ovet.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–46 Henri Tamminen

29 Joona Harjama–13 Erik Embrich–67 Joel Sund

20 Ville-Valtteri Mustonen–3 Pekka Niemimaa–26 Jesse Niemi

43 Jussi Pelto-Arvo–27 Alex Levänen–86 Roope Niskanen

 

28 Ilari Metsola–22 Tyko Karjalainen

63 Roope Reini–55 Alex Lindroos

72 Jere Kiviniemi–58 Emil Leppänen

2 Joel Pyykkönen

 

1 Waltteri Ignatjew (30 Eetu Mäkiniemi)

Mestis