Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-kausi käyntiin kotiyleisön edessä paikallisottelulla

23.09.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Mestis-kauden avausottelussa ja kuumassa paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon.

Pitkä odotus on ohi! Mestis-kausi 2021–22 starttaa Kiekko-Vantaan osalta perjantaina kotiyleisön edessä. Vieraaksi Trio Areenalle saapuu paikalliskamppailuun sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Kiekko-Espoo.

– Onahn tätä odotettu, että päästään tosissaan pelaamaan pisteistä ja hienoa, että saadaan ottaa yleisöä. Kiekko-Espoo on meille hyvä mittari heti tähän alkuun. Laitetaan parasta pöytään kotikaukalossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo. 

Kiekko-Vantaa lähtee kauteen vahvalla joukkueella. Viime kauden puolivälieräpaikasta on hyvä lähteä nyt parantamaan. Peräti kahdeksan pelaajaa siirtyi Liigaan, mutta tilalle on saatu juuri ne pelaajat jotka on haluttu.

Lohipaitojen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Samuli Tervo, kiekollisesti taitavat puolustajat Aapo Ahola ja Niko Mikkola sekä hyökkääjät Miro-Pekka Saarelainen, Jaakko Kuusisto, Kristjan Kombe, Joni Piipponen, Roope Ellimäki, Atte Mäkinen ja harjoituskauden paras pistemies Erik Embrich.

Harjoituskaudella Kiekko-Vantaa pelasi yhteensä seitsemän ottelua, joista se voitti neljä. Esitykset ailahtelivat preseasonilla, mutta parhaimmillaan lohipaidat pelasivat hyvää lätkää ja varsinkin kenraaliharjoituksen taisteluilme ja joukkueena yhdessä tekeminen näytti lupaavalta.

Mestikseen Suomi-sarjasta vuosi sitten nostettu Kiekko-Espoo voitti viime kaudella runkosarjan, mutta tippui jatkosta jo heti puolivälierissä. Nyt valmennuskomennon Espoossa ottaa entinen huippusentteri Kim Hirschovits, joka luotsasi seuraa Suomi-sarjassa toissa kaudella.

Joukkueeseen on satsattu paljon ja sen avainpelaajia ovat esimerkiksi ykköstorjuja Roope Taponen, puolustajat Sakari Turtiainen, Miro Keskitalo, Saku Salmela sekä hyökkääjät Toni Kähkönen, Mikko Lehtonen, Kasper Elo, Julius Rantaeskola, Oula Kuure ja Anton Ollikainen.

Kiekko-Espoo oli harjoituskaudella vakuuttava ja voitti kaikki seitsemän otteluaan. Espoolaiset etenivät Suomen Cupissa finaaliin saakka.

Kiekko-Vantaalla on siis perjantain sarja-avauksessa edessään hyvä mittari. Kun Vantaan kiekkoylpeys laittaa kaiken likoon joukkueena, niin se tulee olemaan tällä kaudella vaikea joukkue päihitettäväksi.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen runkosarjassa seitsemän kertaa. Voitot meni Espoolle 4–3.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Hanki lippusi ennakkoon täältä. Ovet aukeavat tunti ennen ottelua. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Seuraa heitä:

#13 Niclas Tenhovuori, K-Vantaa

Hyökkääjälupaus on erinomainen maalintekijä ja omaa hyvän laukauksen sekä pehmeät kädet. Tehnyt tulosta juniorisarjoissa. Aloittanut kauden tehokkaasti Kiekko-Vantaan harjoituspeleissä ja Jokereiden U20-joukkueessa.

#78 Arttu Tuomaala, K-Espoo

Junioreissa kovaa jälkeä iskenyt Kärppä-kasvatti on juonikas ja taitava hyökkääjä. Pelannut vahvasti harjoituskaudella ja ollut tehokas ykkösketjun keskellä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Erik Embrich 2+5=7

2) Kristjan Kombe 0+7=7

3) Roope Elimäki 2+3=5

4) Niclas Tenhovuori 2+2=4

5) Joni Piipponen 2+2=4

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Leevi Lemberg 9+5=14

2) Arttu Tuomaala 1+7=8

3) Olli Iisakka 3+3=6

4) Kasper Elo 1+5=6

5) Oula Kuure 1+5=6

 

Mestis