Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia kotikaukaloon

03.01.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa vuoden ensimmäisessä kotiottelussa perjantaina Kokkolan Hermeksen.

Perjantai-ilta, kotipubi, kaksi kovaa joukkuetta vastakkain, sarjan kuumimmat hyökkääjät altaassa ja tärkeät pisteet jaossa. Kiekko-Vantaa isännöi Trio Areenalla sarjakakkosta Kokkolan Hermestä.

– Todella kova vastustaja. Hermeksellä hieno kausi takana ja he ovat kovassa iskussa. Meille hyvä mittari, Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat raapineet 29 ottelusta kasaan yhteensä 42 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on nyt seitsemän pistettä.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Joulutauolta paluu sujui mollivoittoisesti, sillä kotipelistä TUTO:a vastaan ja toissa kevään finaalistien kohtaamisesta Savonlinnasta mukaan tarttui vain yksi piste.  

– Paljon on asioita mitä voimme parantaa. Henkinen valmistautuminen ja jokaisen pelaajan latautuminen otteluun ovat tärkeässä asemassa. Osaamme pelata ja pärjäämme kyllä, mutta virheet pois ja tasaisuus täytyy löytää tekemiseen, Virta sanoo.

Vantaan kiekkoylpeys on sarjan toiseksi kovin vierasjoukkue, mutta kotikaukalossa on ollut tahmeampaa. Kymmenestä edellisestä kotipelistä lohipaidat ovat voittaneet vain kolme.

– Ei me ainakaan pyritä pelaamaan eri peliä kotona kuin vieraissa. Tuntuu myös siltä, että Vantaalle vastustajat ovat järjestäen tulleet tänne voittamaan ja halunneet todella meidän päänahan. Kärsivällisyys kotipelaamisesta on välillä puuttunut, Virta tuumii.

Taisteleva, taitava, luisteluvoimainen ja yritteliäs Kiekko-Vantaa on kiistatta sarjasijoitustaan parempi nippu. Se on tällä kaudella osoittanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa, mutta toisaalta taso on ailahdellut liikaa.

Kokkolan Hermes on sarjassa toisena. Jumalpaidat ovat saalistaneet 27 ottelusta mukaan 57 pistettä ja matkaa kaksi ottelua enemmän pelanneeseen sarjakärki LeKiin on vain piste.

Eniten maaleja sarjassa tehnyt ja toiseksi vähiten päästänyt Hermes saapuu Vantaalle seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Janne Tuunasen luotsaama ryhmä on hävinnyt edellisen kerran nimenomaan Tikkurilassa 30. marraskuuta, jolloin Kiekko-Vantaa kukisti Hermeksen maalein 3–2.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella nyt kahdesti. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Hermes voitti Kokkolassa maalein 6–2.

Perjantaina kaukalossa nähdään myös Mestiksen tulikuumimpia yksilöitä. Joulukuun parhaaksi Mestis-pelaajaksi valittu Samu Markkula johtaa pistepörssiä ja maalipörssin ykkösnimi Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen on toisena.

Lohipaitojen juonikas pelintekijä Joona Monto on Mestiksen pistepörssissä kolmantena ja vauhdikas voimalaituri Joel Sund löytyy viidenneltä sijalta.

Hermeksen kapteeni Jussi Nättinen on puolestaan pistepörssissä kuudentena ja viime kevään Mestis-mestari Joonas Niemelä kahdeksantena.

Kiekko-Vantaa–Hermes perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput huippukamppailuun hankit täältä.

Seuraa heitä:

#13 Erik Embrich, K-Vantaa

Taitava hyökkääjä on päässyt tehopisteiden makuun kahdessa edellisessä ottelussa. Tärkeä palanen ylivoimalla ja muodostanut mielenkiintoisen trion kapteeni Pekka Niemimaan ja työmyyrä Jussi Pelto-Arvon kanssa.

#12 Saku Kivinen, Hermes

Vantaalaislähtöinen hyökkääjä pelaa vahvaa kautta Hermeksen miehistössä. Ottanut sentterin paikan nyt kakkosketjun keskeltä haltuun. EVU-kasvatti repii ja raastaa, mutta myös kiekollista osaamista löytyy.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen on yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Saarelainen johtaa Mestiksen maalipörssiä ja on pistepörssissä toisena.

– Hermeksen Samu Markkula johtaa Mestiksen pistepörssiä ja hänet valittiin joulukuun pelaajaksi. Kärppä-laina Jesse Koskenkorva oli puolestaan joulukuun tulokas ja lähtee otteluun seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten ylivoimamaaleja. Lohipaidat ovat tehneet 11 edellisestä ottelusta yhdeksässä vähintään yhden ylivoimamaalin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 23+17=40

2) Joona Monto 10+27=37

3) Joel Sund 11+23=34

4) Pekka Niemimaa 6+8=14

5) Erik Embrich 6+7=13

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Samu Markkula 10+32=42

2) Jussi Nättinen 12+21=33

3) Joonas Niemelä 11+15=26

4) Jesse Koskenkorva 5+18=23

5) Saku Kivinen 7+12=19

Mestis