Kiekko-Vantaa | Mestis

Matias Sointu vahvistaa Kiekko-Vantaan hyökkäystä

21.09.2020

Matias Sointu vahvistaa Mestis-kauden kynnyksellä lohipaitoja.

Kiekko-Vantaa saa juuri Mestis-kauden kynnyksellä äärimmäisen kovan vahvistuksen hyökkäykseen, kun yli 350 ottelua Liigassa pelannut Matias Sointu, 30, liittyy joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

– Hienoa saada Matias Kiekko-Vantaaseen. Hän tuo joukkueeseen kokemusta, kärkiosaamista hyökkäyspäähän, taitoa ja vauhtia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Sointu on pelannut kolme edellistä kautta ulkomailla. Viime kaudella Sointu aloitti kauden briteissä EIHL-sarjassa Cardiff Devilsin riveissä ja päätti kauden Itävallassa Dornbirner EC:n riveissä.

Toissa kaudella Sointu oli nostamassa IK Oskarshamnia Ruotsin pääsarjaan SHL:ään. Kaudella 2017–18 nopea ja taitava hyökkääjä juhli silloisen EBEL-liigan sensaatiomaista mestaruutta HC Bolzanon pelipaidassa.

Sointu on pelannut urallaan yhteensä 377 ottelua Liigassa Ilveksen ja TPS:n riveissä.

Sointu on Tampa Bay Lightningin 7.kierroksen varaus 2008 ja kävikin nuorena pelaamassa yhden kauden Kanadan junioriliiga OHL:ää.

– Hyvillä fiiliksillä liityin joukkueeseen. Päivä kerrallaan tulen tekemään töitä ja saan edelleen pelata jääkiekkoa, mikä on tässä korona-aikana ollut vaikeaa. Tulen nauttimaan jokaisesta päivästä. Tuon joukkueeseen kokemusta ja pyrin omilla vahvuuksillani pelaamaan eli kiekollista peliä ja luisteluvoimaa tuon, Matias Sointu sanoo.

Hyökkääjä liittyi Kiekko-Vantaan vahvuuteen maanantaina. Sointu pelaa lohipaidassa numerolla 67.

Mestis