Mäkiniemi nollasi Ketterän – Saarelainen ratkaisi jatkoaikatrillerin

23.01.2019

Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla kotikaukalossa Imatran Ketterän jatkoajan jälkeen maalein 1–0. Lohipaitojen sankareiksi nousivat voittomaalin iskenyt kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen ja nollapelin torjunut Eetu Mäkiniemi.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskivät yhteen Trio Areenalla kiihkeässä keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä. Tikkurilassa nähtiin tasainen ja todella vauhdikas kiekkopeli.

Molemmissa päissä maalivahdit liekehtivät. Kiekko-Vantaan 19-vuotias veskarilupaus Eetu Mäkiniemi venyi kiekon tielle 25 kertaa ja pelasti lohipaidat varsinkin kolmannen erän lopun haamupelastuksillaan. Ketterän maalissa Karolus Kaarlehto pysäytti 17 kutia.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun todella vahvasti. Ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä ja maalipaikkansa. Lohipaidoilta Joel Sund kilautti terävällä rannekudilla tolppaan ja Ketterän Rasmus Hämäläinen ohjasi ylivoimalla kultakypärä Aku Kestilän jatkon tolppaan.

Sama show jatkui myös toisessa erässä. Molemmat joukkueet saivat pitkiä hyökkäyksiä aikaan. Lohipaidat olivat ajoittain pinteessä, mutta niistä tilanteista selvittiin hienolla taistelulla. Hyökkäyspäässä nähtiin puolestaan hyviä sommitelmia, joista paremmalla viimeistelyllä olisi voinut naulata kiekot pussiin.

Kolmas erä oli puolestaan molemmilta varsin tarkkaa pelaamista, eikä maalipaikoilla juurikaan juhlittu. Lohipaitojen paras tontti tuli taikuri Joona Montolle suorasta hyökkäyksestä ja Ketterän paras paikka oli kamppailun loppuhetkillä puolustaja Samuli Tanhualla, mutta Mäkiniemi venyi ilmiömäiseen tuplatorjuntaan.

Kiekko-Vantaa ratkaisi trillerin jatkoajalla ylivoimalla, kun pelintekijä Joona Monto tarjoili ohjattavan luukulle, josta Joel Sund jatkoi kiekon tolppaan. Irtokiekossa ensimmäisenä oli Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen, joka niittasi limpun reppuun ja räjäytti Trio Areenan.

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle ja nousi kahden pisteen myötä sarjassa pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksanneksi.

Lohipaitojen kausi jatkuu viikonloppuna vieraskiertueella, jossa vastaan asettuvat perjantaina sarjakärki Hermes ja lauantaina hallitseva mestari KeuPa HT.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

61.19 1–0 Miro-Pekka Saarelainen (Joel Sund, Joona Monto) YV