Kiekko-Vantaa | Mestis

Pelintekijävirtuoosi Erkka Seppälä nauttii ratkaisijan roolista

09.11.2020

Kiekko-Vantaan ykkössentteri Erkka Seppälä takoo pisteitä ja nauttii pelaamisesta.

Pehmeäkätisen keskushyökkääjän Erkka Seppälän, 21, hanskojen komennossa peliväline todellakin tottelee.

Taitava ja juonikas pelintekijä on kantanut Kiekko-Vantaan ykkössentterin saappaita ja tehnytkin hyvällä tahdilla pisteitä. Kultakypärä Seppälä on saalistanut 13 ottelussa tehot 3+10=13.

– Ihan tyytyväinen olen omiin otteisiin, mutta vielä on parannettavaa. Täytyy olla entistäkin röyhkeämpi, laukoa enemmän ja tehtyä itsekin niitä maaleja, jotta pystyy sitäkin kautta auttamaan joukkuetta lisää, urallaan 40 liigaottelua pelannut Erkka Seppälä kertoo.

Seppälä piipahti viime kaudella lainalla lohipaidassa ja teki vaikutuksen välittömästi. Kesän hyökkääjä harjoitteli kasvattajaseuransa HPK:n liigamiehistössä. Kiekko-Vantaa osoitti kiinnostuksen Seppälään nopeasti viime kauden päätyttyä.

– Tänne oli mukava tulla. Kiekko-Vantaa on hyvä organisaatio, Ruutanoiden edessä on mukava pelata, uskon meneväni täällä eteenpäin pelaajana ja meillä on joukkueessa potentiaalia menestyä, Seppälä sanoo.

Suomen mestaruuden HPK:ssa keväällä 2019 voittanut Seppälä on viihtynyt hyvin Vantaalla.

– Kivistössä on mukava asua. Ei mitään huonoa sanottavaa Vantaasta. Hämeenlinnassa käyn joka viikko silti, Seppälä sanoo.

Kiekko-Vantaan alkukausi on ollut vaikea. Lohipaidat aloittivat hyvin, mutta tauolle se lähti seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa ja sijalta 11.

– Alku oli hyvää tekemistä ja saatiin raavittua voittoja. Ennen taukoa pelit oli tiukkoja maalin pelejä, mutta hävisimme ne. Jokainen tietää, että pelin on parannuttava ja jokainen tietää mihin pystymme. Nyt on aika kääntää pelit voitoiksi, Seppälä linjaa.

– Alivoima meillä on toiminut läpi kauden hyvin, mutta ylivoimaan täytyy saada lisää tehoja. Päästimme myös ennen taukoa pelatuissa matseissa liikaa maaleja omiin, joten kyllä puolustuspelin kautta lähdetään jatkamaan, Seppälä jatkaa.

Urallaan U20 -ikäluokan Suomen mestaruuden ja sarjan pistepörssinkin voittanut klassinen sentteri lupaa maajoukkuetauolta palaavan nälkäinen lohiryhmä. Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina vieraskaukalossa Kooveen ja perjantaina Trio Areenalla Mestis-klassikossa TUTO:n.

– Saimme akut ladattua ja nyt on jokainen varmasti virtaa täynnä. Sen pitää näkyä heti torstaina, kun lyödään pelipaitaa päälle, Seppälä kertoo.

Maaginen ylivoimaspesialisti nähdään usein heittämässä näyttäviä lättyjä takatolpille. Jatkossa myös numero 12 tuulettelee maaleja.

– Olen aina nauttinut syöttämisestä ja kivahan se on jaella, mutta kyllä voisin itsekin laukoa enemmän, Seppälä tietää.

Millaisia taikatemppuja maestrolta on luvassa maajoukkuetauon jälkeen?

– Kyllä sieltä on jotain pikkukikkoja ainakin tulossa, Seppälä hymyilee.

Mestis