16.02.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona Kiekko-Espoon vieraana 1–4-tappion.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo kohtasivat runkosarjan viimeisessä paikalliskamppailussa.

Kiekko-Vantaa pelasi nousujohteisen kamppailun, mutta virheet ja jäähyt kostautuivat. Eikä hyökkäyspäässä saatu tarvittavaa tehokkuutta, sillä paikkoja oli tarpeeksi jääkiekkopelin voittamiseen.

Avauserä oli Kiekko-Vantaalta tahmea ja Kiekko-Espoo meni 2–0-karkumatkalle: ensin Tommi Takaveräjä iski 1–0-osuman ja ylivoimalla Oskari Lemetyinen lapioi maalin edestä 2–0.

Kiekko-Vantaa paransi erän lopussa, mutta ei saanut paikoista maalia aikaiseksi.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta parempi, mutta maalinteon tuska jatkui. Sen sijaan Kiekko-Espoo käytti paikkansa, kun kahden miehen ylivoimalla Anton Ollikainen laukoi tilanteeksi 3–0 ja hetkeä myöhemmin Erno Hopponen tinttasi limpun yläpeltiin.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta paras, vaikka ehkä vastustaja otti hieman jalkaa kaasulta.

Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen päätöserän lopussa ylivoimalla, kun Kristjan Kombe pyssytti komeasti kiekon reppuun.

– Yhdellä maalilla on vaikea voittaa. Kiekko-Espoo pelasi hyvin ja oli askeleen edellä. Kaikki pelit ovat meille tällä hetkellä playoff-pelejä. Ei tämä jääkiekko rakettitiedettä ole, vaan meidän pitää tehdä ihan perusasioita paremmin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotikaukalossa huipputärkeällä ottelulla Iisalmen Peli-Karhuja vastaan.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa 4–1 (2–0, 2–0, 0–1)

2.48 1–0 Tommi Takaveräjä (Sakari Turtiainen, Miro Keskitalo)

6.14 2–0 Oskari Lemetyinen (Viljami Wacklin, Julius Rantaeskola) YV

34.16 3–0 Anton Ollikainen (Arttu Tuomaala, Miro Keskitalo) YV2

37.29 4–0 Erno Hopponen (Leevi Lemberg)

56.43 4–1 Kristjan Kombe (Aapo Ahola) YV