Kiekko-Vantaa | Mestis

Maajoukkuetauolla laitettiin peliä kuntoon – Kiekko-Vantaa matkustaa Kooveen vieraaksi

11.11.2020

Kiekko-Vantaa palaa maajoukkuetauolta torstaina kohtaamalla vieraskaukalossa Kooveen legendaarisessa Hakametsän jäähallissa.

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina vieraskaukalossa Kooveen. Odotettavissa on kuuma, vauhdikas ja laadukas kiekkopeli. Lohipaitojen on laitettava parasta pöytään voittaakseen.

Kiekko-Vantaan alkukausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Lohipaidat lähtivät maajoukkuetauolle sijalta 11 ja pistekeskiarvolla 1,15. Alkukauteen mahtui muutama todella vakuuttava esitys, mutta myös useita katkeria maalin tappioita.

Kiekko-Vantaa on seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa, jonka aikana se on saalistanut vain kolme pistettä.

– Hienoa, että päästään pitkästä aikaa pelaamaan. Olemme tauolla ladanneet akkuja ja vieneet peliä parempaan suuntaan, jotta pääsemme takaisin omalle tasolle, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa juonikas pelintekijä Erkka Seppälä, joka on saalistanut 13 ottelussa tehot 3+10=13.

Koovee on sarjassa kolmantena pistekeskiarvolla 2,00. Perinteikäs tamperelaisseura on tehnyt paljon maaleja, mutta myös päästänyt paljon maaleja omiin. Viidestä edellisestä ottelustaan Kooveen on voittanut kolme.

Kooveessa tapahtui tälle kaudelle paljon vaihtuvuutta ja myös valmennus meni uusiksi. Se ei ole kuitenkaan haitannut, vaan kasassa on nimekäs ja hyökkäysvoimainen ryhmä. Tamperelaisten avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Kimmo Rautiainen, Matias Haaranen, Karri Aho, Olli-Petteri Viinikainen, Mestiksen pistepörssiä johtava Niko Lahtinen, Liam Finlay ja Eero Savilahti. Sen sijaan lokakuun Mestis-pelaajaksi valittu tähtisentteri Joona Koppanen siirtyi ennen taukoa Ilvekseen.

– Kooveen peleissä sattuu ja tapahtuu. Molempiin päihin on tullut paljon maaleja. Kooveella on hyvä ylivoima, joten emme voi istua boksissa. Silti meidän pitää pelata kovaa ja ennakkoluulottomasti. Meidän pitää puolustaa fiksusti ja tehokkaasti ja siten pystymme myös hyökkäämään hyvin, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet runkosarjassa kolme kertaa toisensa. Kiekko-Vantaa vei pisteet viimeksi Hakametsässä, mutta Koovee on sen jälkeen voittanut kaksi edellistä kohtaamista Tikkurilassa.

Koovee–Kiekko-Vantaa torstaina Hakametsän jäähallissa klo 18.30. Ottelua voit seurata Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#70 Oliver Kiljunen, Kiekko-Vantaa

Kiekko-Vantaan paras maalintekijä. Härkämäinen, taitava ja nopea laituri. Kiljusen pelaamista on viihdyttävä seurata.

#4 Elias Elomaa, Koovee

Ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen loppuhetkillä Trio Areenalla. Taitava ja yllätyksellinenkin pelaaja kiekon kanssa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 3+10=13

2) Juuso Perttilä 3+9=12

3) Nuutti Viitasalo 3+8=11

4) Julius Valtonen 2+8=10

5) Oliver Kiljunen 5+4=9

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Niko Lahtinen 8+10=18

2) Joona Koppanen 6+11=17

3) Liam Finlay 4+10=14

4) Santeri Sillanpää 5+5=10

5) Elias Elomaa 4+4=8

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet Mestis-historiassa 19 kertaa. Voitot ovat Kooveelle 11–8.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen on neljän tehopisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä.

– Kiekko-Vantaan Nuutti Viitasalo on pakkien pistepörssissä toisena. Viitasalo debytoi KHL:ssä tiistaina Jokerit–SKA -ottelussa.

Mestis