Luu jäi käteen Forssassa hallinnasta huolimatta

02.03.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa koki karvaan 2–3-tappion Forssan Palloseuran vieraana. Lohipaidat esittivät parhaan pelinsä Forssassa viimeisen kahden kauden aikana ja olisi ansainnut enemmän.

Kiekko-Vantaa ja FPS iskivät yhteen keskiviikkona Forssassa, jossa nähtiin tasainen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen kympin ja sillä oli useita erinomaisia maalipaikkoja, mutta Lohelle ei edes pomppinut.

Toisella kympillä FPS iski kaksi liian halpaa maalia: ensin Erkki Laiho iski onnekkaasti merkkausvirheen seurauksena kiekon pömpeliin ja erän lopussa Mika Huhtasalo löi maalin eteen pompanneen irtokaran sisään.

Kiekko-Vantaa tuli toiseen erään vahvasti ja vyörytti hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia. Heti erän alussa lohipaidat saivat kavennuksen aikaan, kun lupaava sentteri Juuso Kekarainen tarjoili ja puolustaja Joonas Pohjasmäki pyssytti uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin ajassa 26.20, kun Tommi Laakso toi kiekon alueelle ja jätti Santeri Aallolle, joka tinttasi ranteella kiekon takayläkulmaan.

FPS sai erän lopulla ylivoiman ja käytti sen, kun vihreiden miesten kippari Anssi Rantanen sivalsi alivoimaneliön keskeltä limpun sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa sai kaksi ylivoimaa, mutta ei saanut tehoja aikaan, Paikkoja oli kolmannessa erässä paljon, mutta tehottomuus vaivasi.

– Hyvä peli meiltä, mutta tappio tietysti harmittaa. Oltiin pelin päällä kyllä. Pari merkkivirhettä tuli siihen avauserään ja ei saatu niitä ripareita sitten hoidettua. Ylivoimalla ei saatu maaleja aikaan, vaikka paikkoja oli ja vastustaja vei ylivoimamaalit 1–0, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Lopun kiri ilman maalivahtia ei tuottanut tulosta, vaikka pari hyvä tonttia tulikin.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina huipputärkeällä ottelulla SaPKoa vastaan.

FPS–Kiekko-Vantaa 3–2 (2–0, 1–2, 0–0)

10.18 1–0 Erkki Laiho (Ivan Rybchyk)

18.53 2–0 Mika Huhtasalo (Aleksi Karlsson, Karri Forsblom)

21.26 2–1 Joonas Pohjasmäki (Juuso Kekarainen, Tomi Purmola)

26.20 2–2 Santeri Aalto (Tommi Laakso, Joonas Pohjasmäki)

36.22 3–2 Anssi Rantanen (Totte Moberg, Karri Forsblom)