Kiekko-Vantaa | Mestis

Lindroos palaa, Tikka debytoi – tällä miehistöllä sarjakärjen kimppuun

25.01.2019

Kiekko-Vantaa aloittaa vieraskiertueen tänään sarjakärki Hermestä vastaan. Kiekko tippuu jäähän Kokkolassa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa ja Hermes kohtaavat tällä kaudella neljättä kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet sarjakärjen tällä kaudella kerran.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

Hermes on puolestaan Mestiksen piikkipaikalla ja tappelee runkosarjan voitosta.

Uutena nimenä lohipaidassa nähdään viikonlopun ajaksi koeajalle tullut hyökkääjä Kristian Tikka. Hän muodostaa vantaalaisten kolmosketjun kapteeni Pekka Niemimaan ja työmyyrä Jussi Pelto-Arvon kanssa.

Kiekko-Vantaa saa puolustukseen takaisin JYP-laina Alex Lindroosin. Myös Toronto Maple Leafsin varaama Jokeri-lupaus Eemeli Räsänen jatkaa lohinutussa.

Tolppien välissä puolestaan jatkaa keskiviikkona uransa ensimmäisen nollapelin Mestiksessä torjunut veskarilupaus Eetu Mäkiniemi.

Hyökkäyksessä Joona Harjama palaa sentterin paikalle ja Joel Sund tulee takaisin taikuri Joona Monton sekä maalitykki Miro-Pekka Saarelaisen vierelle.

Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan 15 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Saarelainen johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä.

Uransa tehokkainta kautta pelaava Mestiksen pistepörssin vitonen Joel Sund on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Pistepörssin kolmonen Joona Monto on puolestaan päässyt pisteiden makuun kolmessa edellisessä ottelussa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Ilari Metsola sekä Eetu Torpström ja hyökkääjät Roope Niskanen sekä Riku Tiainen. Heistä lähimpänä paluuta on Niskanen, joka palaa pelaavaan miehistöön näillä näkymin ensi viikolla. Sen sijaan Tiaisen kausi on ohi.

Sairastumisen vuoksi vieraskiertueelta sivuun jäi hyökkääjä Erik Embrich. Ensimmäistä kautta lohipaidassa pelaava Joona Puhakka on armeijassa.

Maalivahti Juho Ratilainen on Jokereiden KHL-joukkueen vahvuudessa. Jokereiden A-nuorten mukana ovat Roope Reini, Roope Hirvonen ja Ville-Valtteri Mustonen. Kiekko-Vantaan A-nuorten kokoonpanossa tänään Hartwall Arenan harjoitushallissa klo 18 alkavassa paikalliskamppailussa ovat Ville Österman ja Oliver Kiljunen.

Hermes–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Kokkolan jäähallissa. Ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin kautta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

91 Aleksi Halme–29 Joona Harjama–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–4 Kristian Tikka

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

22 Tyko Karjalainen–53 Nico Nurmikanta

72 Jere Kiviniemi–11 Eemeli Räsänen

2 Joel Pyykkönen–55 Alex Lindroos

58 Emil Leppänen

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

Mestis