Pudotuspelihaaveet elossa – Joel Sund ratkaisi jännitysnäytelmän

13.03.2019

Kiekko-Vantaa kukisti keskiviikkona Trio Areenalla sarjakakkosen LeKin maalein 2–1. Lohipaitojen sankareiksi nousivat 37 kertaa torjunut Waltteri Ignatjew ja voittomaalin räpännyt Joel Sund.

Kiekko-Vantaa ja LeKi iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Molemmilla joukkueilla oli valtavat panokset, sillä LeKi kamppaili runkosarjan voitosta ja Kiekko-Vantaa pudotuspelipaikasta.

Lohipaitojen haaveet pudotuspelipaikasta elävät edelleen, sillä eroa kahdeksantena olevaan RoKiin on kolme pistettä. Voittamalla runkosarjan päätösottelussa TUTO:n varsinaisella peliajalla, ja jos RoKi häviää oman ottelunsa, niin lohipaidat menevät pleijareihin.

Kiekko-Vantaa taisteli upeasti kotikaukalossa luisteluvoimaista LeKiä vastaan. Molemmilla joukkueilla oli pelin sisällä hallintajaksonsa ja paikkansa. Molemmissa päissä veskarit olivat erinomaisia.

Lohipaitojen tolppien välissä Mestiksen nollapelitilaston ykkönen Waltteri Ignatjew pysäytti 37 kiekkoa ja oli jälleen maaginen. LeKin maalilla Arttu Kulmala pysäytti 18 kiekkoa, mutta joutui venymään muutamaan otteeseen oikein kunnolla.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon, kun Jesse Niemi tinttasi rannarillaan limpun takanurkkaan. Syöttöpisteet osumaan saalistivat Alex Levänen ja uran ensimmäisen tehopisteensä Mestiksessä kerännyt Oliver Kiljunen.

LeKi tasoitti kamppailun toisessa erässä, kun vantaalaisten nukahduksen omassa päässä kuittasi puolustaja Aleksi Mäkelä pyssyttämällä rannarilla limpun sisään Janne Seppäsen ja kultakypärä Santeri Vuotin syötöistä.

Kiekko-Vantaa puolusti vahvasti päätöserässä ja sai palkinnon kovalle työmäärälleen reilu viisi minuuttia ennen loppua, kun Joel Sund iski maalin edestä irtopalan sisään puolustaja Emil Leppäsen ja taikuri Joona Monton esityöstä.

Kiekko-Vantaa kohtaa Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella perjantaina vieraskaukalossa TUTO:n.

Kiekko-Vantaa–LeKi 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)

6.05 1–0 Jesse Niemi (Oliver KIljunen, Alex Levänen)

35.52 1–1 Aleksi Mäkelä (Janne Seppänen, Santeri Vuoti)

54.51 2–1 Joel Sund (Emil Leppänen, Joona Monto)