Kiekko-Vantaa | Mestis

Kuusi uutta vahvistusta lohipaitaan ja kolme jatkajaa

27.05.2021

Kiekko-Vantaa Live -tapahtumassa julkaistiin torstaina kuusi uutta vahvistusta ja kolme jatkosopimusta.

Uusina miehinä lohipaitaan saapuvat ensi kauden kattavilla sopimuksilla puolustaja Aapo Ahola ja hyökkääjät Jaakko Kuusisto, Joni Piipponen, Olli Maansaari, Eppu Karuvaara ja Santeri Aalto.

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2021–22 kattavat jatkosopimukset maalivahti Mikko Holopaisen, puolustaja Nikke Kettukankaan ja hyökkääjä Rasmus Lahnaviikin kanssa.

– Ne ketkä jatkaa meillä olivat sellaisia pelaajia, jotka täällä myös haluttiin pitää. Ulkopuolelta saatiin sellaisia palasia mitä tähän palapeliin todella halusimme. Olen tyytyväinen joukkueen rakentamiseen ja olemme aikataulussa. Kärkiosastoa tarvitsemme vielä lisää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Aapo Ahola, 21, on ollut viime kausina Mestiksen parhaita ja tehokkaimpia kiekollisia puolustajia. Kiekko-Vantaan junioreissa marinoitunut puolustaja pelasi viime kaudella Mestistä pronssijoukkue IPK:ssa, jossa taitava puolustaja saalisti 29 runkosarjaottelussa tehot 6+16=22 ja kuudessa pudotuspelikamppailussa tehot 2+3. Urallaan seitsemän liigaottelua pelannut Ahola oli viime kaudella Mestiksen pakkien pistepörssin kolmonen.

– Aapo on kiekollinen liideri ja isoon ruutuun hänet on meille hommattu. Aapo on pelannut pari kautta Mestistä jo loistavalla tasolla ja tehoilla. Hienoa saada oma poika takaisin Vantaalle, Niskanen sanoo.

Jaakko Kuusisto, 23, on kevään 2019 Suomen mestari HPK-paidasta. Taitavana ja energisenä laitahyökkääjänä Kuusisto on pelannut urallaan yhteensä 31 liigaottelua. Kahdella edellisellä kaudella hyvinkääläislähtöinen hyökkääjä on tehnyt kovaa jälkeä Mestiksessä. Päättyneellä kaudella Kuusisto edusti Kajaanin Hokkia, jossa hän takoi 30 ottelussa tehot 10+11=21. Maalinälkäinen Kuusisto on voittanut urallaan myös U20-ikäluokan Suomen mestaruuden HPK:ssa keväällä 2017 samassa joukkueessa muun muassa Julius Valtosen ja Erkka Seppälän kanssa.

– Jaakolla on potentiaalia tehdä vaikka kuinka paljon pisteitä tässä sarjassa. Viime kausi oli vaikeampi Kajaanissa, mutta toissa kaudella hän oli Joensuussa ihan Mestiksen parhaita hyökkääjiä. Jaakko tuo paljon asioita hyökkäyspäähän, hän on meille loistava palanen ja tuo myös kokemusta koppiin, Niskanen kehuu.

Joni Piipponen, 26, tuo joukkueeseen johtajuutta ja monipuolisuutta. Kokenut hyökkääjä on toiminut kahdella edellisellä kaudella KeuPa HT:n kapteenina. Nurmijärven Kurran kasvatti lähti aikoinaan Jokereiden junioreista kuusi kautta kestäneelle Mestis-kierrokselle Kajaaniin ja Keuruulle. Piipponen oli voittamassa Mestis-mestaruutta KeuPalle keväällä 2018. Lisäksi työteliään ja taitavan hyökkääjän palkintokaapista löytyy muun muassa U18 Suomen mestaruus Jokereista 2012 ja kaksi Mestis-hopeaa. Piipponen eduusti Kiekko-Vantaata U16 SM-sarjassa 2009–10 -kaudella ja toimi joukkueen kapteenina. Päättyneellä kaudella laitahyökkääjä pelasi KeuPassa 19 ottelua tehoilla 4+7=11.

– Joni on ollut pari vuotta KeuPan kapteeni ja pelannut tätä sarjaa myös hyvillä tehoilla. Hän on johtaja, esimerkki ja todellinen liideri. Joni on monipuolinen hyökkääjä ja hänestä on meille varmasti apua kaikissa tilanteissa, Niskanen tuumii.

Olli Maansaari, 22, on juniorimaajoukkueistakin tuttu monipuolinen kahden suunnan sentteri. Valkeakoskelta lähtöisin oleva keskushyökkääjä pelasi viime kaudella sarjanousija FPS:n riveissä loukkaantumisen vuoksi vain yhdeksän ottelua, joissa teki yhden maalin. HPK:n junioriputken läpikäynyt Maansaari on pelannut urallaan kaksi liigaottelua HPK:ssa. Keväällä 2017 Maansaari oli voittamassa U18 MM-hopeaa Suomelle ja U20 SM-sarjan mestaruutta HPK:ssa.

– Olli on erittäin hyvä alivoimapelaaja ja meille hyvä täsmähankinta. Olli on käynyt juniorimaajoukkueet läpi ja potentiaalia on paljon. Kiekolliset taidot ovat erittäin hyvät, mutta paras saadaan irti puolustavammassa roolissa ja siellä ne vahvuudet ennen kaikkea ovat, Niskanen tietää.

Eppu Karuvaara, 20, on tuore U20 Suomen mestari Rauman Lukon paidasta. Monipuolinen hyökkääjä on pelaaja, jonka voi laittaa jäälle missä tilanteessa tahansa. Oikealta laukova Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti omaa taitoa ja raameja. Nuorten maajoukkueissakin esiintynyt hyökkääjä iski päättyneellä kaudella 40 ottelussa tehot 13+10=23 ja mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa tehot 2+1. Karuvaara on urallaan voittanut myös U18-ikäluokan Suomen mestaruuden keväällä 2018 HIFK:ssa.

– Monella tapaa valmentajan ihannepelaaja, sillä voi pelata keskellä tai laidassa, kokoa on ja luistelee hyvin. Potentiaalia löytyy ja voi breikata saman tien tässä sarjassa. Eppu tuo kamppailuvoimaa ja monipuolisuutta meidän hyökkäykseen, Niskanen sanoo.

Santeri Aalto, 22, on raamikas, luotettava, lahjakas ja monipuolinen kahden suunnan sentteri. Tappara-kasvatti oli Maansaaren tavoin voittamassa Suomelle U18-ikäluokan MM-hopeaa 2017. Viime kaudella Aalto aloitti kauden SaPKossa, jossa mätti 18 ottelussa tehot 5+3=8 ja päätti kauden Kooveessa, jossa keskushyökkääjä keräsi 12 ottelussa seitsemän syöttöpistettä. Toissa kaudella Aalto paukutti U20 SM-sarjassa peräti 42 tehopistettä.

– Santeri on hiomaton timantti, joka on käynyt juniorimaajoukkueet läpi. Santeri pelasi viime kaudella Mestistä SaPKossa ja Kooveessa ja teki ihan hyvin tulostakin. Hän on hyvä ja luotettava kahden suunnan sentteri. Potentiaalia on pojassa paljon ja nyt tarvitaan vain töitä, Niskanen sanoo.

Mikko Holopainen, 20, on seuran oma kasvatti ja debytoi viime kaudella Mestiksessä. Lahjakas maalivahti torjui keväällä ensimmäisessä Mestis-startissaan heti voiton Peliitoista Trio Areenalla. Holopainen pelasi kauden aikana myös Kiekko-Vantaan U20-joukkueessa kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 92,5. Holopainen saa myös ensi kauden aikana pelata U20-joukkueessa.

– Ansaittu jatkosopimus Mikolle. Hän harjoittelee erittäin hyvin ja antaa joka päivä kaikkensa hallilla. Mikko sai viime kaudella jo ensimmäiset kokemukset Mestiksestä ja pelasi hyvin, Niskanen sanoo.

Nikke Kettukangas, 28, on kokenut ja luotettava puolustaja, joka hoitaa ruutunsa illasta toiseen hyvällä tasolla. Kettukangas pelasi viime kaudella 16 ottelua lohipaidassa ja keräsi niissä kaksi syöttöpistettä. Sitä ennen hän oli Suomi-sarjan parhaita puolustajia. Esimerkillinen joukkuepelaaja Kettukangas on pelannut urallaan yli 250 Mestis-ottelua HC Keski-Uusimaan, SaPKon, Espoo Unitedin ja Kiekko-Vantaan riveissä.

– Nikke on urheilija viimeisen päälle ja on esimerkki nuoremmille siitä miten kropasta pidetään huolta. Kaukalossa Nikke on luotettava peruspakki, jollaisia tässä lajissa tarvitaan joukkueeseen, Niskanen kertoo.

Rasmus Lahnaviik, 19, on arvokas joukkuepelaaja ja potentiaalia on Kiekko-Vantaan omassa kasvatista valtavasti. Oikealta laukova laitahyökkääjä pelasi viime kaudella lohinutussa 21 ottelua tehoilla 1+2. Pudotuspeleissä Lahnaviik oli joukkueen pirteimpiä pelaajia ja suurimpia onnistujia iskien viidessä ottelussa tehot 1+3. Juniorimaajoukkueet läpikäynyt hyökkääjä pelasi viime kauden aikana myös piste per peli tahdilla Jokereissa U20 SM-sarjaa ja esiintyi myös neljässä KHL-ottelussa.

– Rassella oli osittain vaikea ensimmäinen kausi miesten peleissä. Kevään pleijareissa oli erittäin hyvä. Näemme potentiaalia ja uskon hänen ottavan seuraavan stepin tai jopa breikkaavan ihan kunnolla. Luisteluvoimaa ja kamppailuvoimaa on tullut lisää ja Rasse on valmis tekemään hommia kehittyäkseen lisää, Niskanen kehuu.

Jokereiden kahden suunnan pelaajista Kiekko-Vantaassa ensi kaudella nähdään aiemmin julkaistut maalivahdit Samuli Tervo ja Sebastian Katajainen, puolustajat Niko Mikkola, Jaako Manninen ja Oliver Tuhkanen sekä hyökkääjät Niclas Tenhoovuori, Kristjan Kombe ja Tommi Laakso.

Joukkue aloitti harjoittelun viime viikolla. 

Kiekko-Vantaa 2021–22 (sopimustilanne 27.5.2021)

Maalivahdit:

30 Sebastian Katajainen

31 Mikko Holopainen

70 Samuli Tervo

Puolustajat:

2 Jaako Manninen

8 Niko Mikkola

17 Oliver Tuhkanen

44 Aapo Ahola

50 Nikke Kettukangas

Hyökkääjät:

12 Joni Piipponen

13 Niclas Tenhovuori

19 Santeri Aalto

20 Olli Maansaari

40 Rasmus Lahnaviik

63 Tommi Laakso

75 Jaakko Kuusisto

77 Eppu Karuvaara

86 Kristjan Kombe

Mestis