Kiekko-Vantaa | Mestis

Kurssia kääntämään kotiyleisön eteen

01.10.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Trio Areenalla kauden toisessa kotiottelussa TUTO:n.

Lauantaisauna lämpenee Tikkurilassa, kun arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen.

– Rakas vihollinen TUTO vastassa ja niissä peleissä on sellainen ylimääräinen lataus. Pelasimme heitä vastaan treenikaudella ja olemme näheneet mihin he pystyvät ja toisaalta myös näyttäneet mihin me pystymme, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

– Ehjä 60-minuuttinen on se mitä lähdetään hakemaan. Meillä on ollut vaikea alku tuloksellisesti, mutta ei tässä voi vaipua apatiaan. Pelit jatkuu ja huomenna on mahdollisuus kääntää kurssi. Opitaan virheistä ja torstain pelissä oli paljon hyvääkin. TUTO sytyttää varmasti pelaajat, yleisö toivottavasti löytää halliin ja saadaan samanlainen meininki kun oli sarja-avauksessa, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut nyt kolme ottelua runkosarjaa. Kotiavauksessa lohipaidat pelasivat vahvan ottelun ja olisi ansainnut jopa enemmän kuin yhden sarjapisteen. Viime lauantaina SaPKoa vastaan nähtiin todella tahmea esitys. Torstaina Kooveeta vastaan ilme oli parempi, mutta virheitä tuli liikaa.

– Olemme harjoitelleet hyvin, pelitapa on iskostunut pelaajiin, mutta se että ollaan parhaimmillaan, niin se vaatii, että jokainen on samalla sivulla, pelaajat luottavat siihen miten ollaan harjoiteltu, eikä mietitä liikaa. Sitä kautta ne vastustajan ylivoimahyökkäykset vähenevät ja se tuo meille enemmän riistoja, Manninen valottaa.

Kiekko-Vantaa koki torstaina Kooveen vieraana 3–6-tappion. Lohipaidat tulivat päätöserässä maalin päähän, mutta Koovee löi lopussa kaksi osumaa tyhjään rysään. Vantaalaisten maaleista kamppailussa vastasivat kippari Joni Piipponen, uran ensimmäisen Mestis-maalin iskenyt Niclas Tenhovuori ja Aleksi Halme.

Viime kaudella puolivälierien ulkopuolelle jäänyt TUTO on pelannut ennen tämän illan Hokki -ottelua kaksi kamppailua. Kotiavauksessa seuraikoni Antti Virtasen luotsaama TUTO kaatoi FPS:n 4–1, mutta koki seuraavana päivänä samoin lukemin tappion Kiekko-Espoon vieraana.

TUTO:lla on kasassa tälle kaudelle nimekäs ja kilpailukykyinen ryhmä. Sen kirkkaimmat tähdet ovat Roni Allén, Mikke Levo, Oskari Kalajanniska, Alexander Nikulin ja viime kaudella Mestiksen pistepörssin voittanut Joonas Larinmaa.

Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat harjoituskaudella kahdesti. Turussa TUTO voitti rankkareilla 3–2, mutta Vantaalla lohipaidat ottivat 4–2-voiton.

Kiekko-Vantaa–TUTO lauantaina klo 17 Trio Areenalla. Hanki liput ennakkoon TÄÄLTÄ.

Seuraa heitä:

#81 Erik Embrich, K-Vantaa

Juonikas pelintekijä antoi näyttävän syötön torstaina Niclas Tenhovuoren uran ensimmäiseen Mestis-maaliin. Embrich oli joukkueen paras pistemies harjoituskaudella.

#13 Oskari Kalajanniska, TUTO

Nopea ja taitava hyökkääjä on kova tekijä tähän sarjaan. JYPistä tullut pelimies on vaarallinen hyökkäysalueella.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 2+0=2

2) Miro-Pekka Saarelainen 0+2=2

3) Aleksi Halme 1+0=1

4) Niclas Tenhovuori 1+0=1

5) Tommi Laakso 1+0=1

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Juho Virtanen 1+1=2

2) Joonas Larinmaa 1+1=2

3) Anton Vasilev 0+2=2

4) Olli Valtola 1+0=1

5) Alexander Nikulin 1+0=1

Mestis