Kiekko-Vantaa | Mestis

Kuntopuntarin kärkijoukkue Kiekko-Vantaa päättää kautensa Turussa – ”Halutaan pitää kiinni hyvästä pelistä ja tuloksesta”

10.03.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa kauden viimeisessä ottelussa keskiviikkona vieraskaukalossa TUTO:n.

Arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen vielä kerran tällä kaudella, kun joukkueet kohtaavat Mestis-klassikossa toisensa runkosarjan päätöskierroksella.

Kiekko-Vantaalla ei pelissä enää panosta ole, sillä playoff-unelma murskaantui lauantaina. Lohipaidat jää runkosarjassa yhdeksänneksi.

Kiekko-Vantaa on Mestiksen kuumin joukkue juuri nyt. Lohipaidat ovat viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa ja tekeminen on ollut viime aikoina vakuuttavaa Jani Mannisen komennossa.

Kiekko-Vantaalla on alla edellisestä ottelusta viime perjantailta kauden viimeisestä kotiottelusta tyylikäs 6–1-voitto KeuPa HT:sta. Lohipaitojen maaleista vastasivat Eetu Mäki, Petteri Villanen (1+1), kultakypärä Harri Kainulainen, Konsta Hirvonen, Keni Karalahti ja Joonas Valkonen.

– Haluamme pitää kiinni hyvästä pelistä ja tuloksesta, jota olemme viimeiset viikot tehneet. Helppoa se ei kuitenkaan ole, koska ilmapallo panosten osalta on tyhjentynyt. Huominen peli vaatii pelaajilta ja valmennukselta paljon ladata jengi kauden viimeiseen peliin. Nämä pelaajat ovat kuitenkin sen verran ammattimaisia ja ammattilaisia, että he haluavat kauden päättää voittoon ja sitä lähdemme hakemaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä toisena. Sentterivirtuoosi on vain pisteen päässä kärkisijasta ja taistelee huomenna siis pörssivoitosta. Mikäli Kainulainen harjaa pistepörssin, niin hän on seurahistorian kolmas pelaaja, joka on voittanut Mestiksen pistepörssin Markku Takalan ja viime kauden pistehain Miro-Pekka Saarelaisen ohella.

TUTO on sarjassa seitsemäntenä ja kamppailee vielä päätöskierroksella sijasta kuusi, johon sillä on matkaa pisteen verran. TUTO kohtaa puolivälierissä joko IPK:n, Jokipojat tai SaPKon.

Antti Virtasen luotsaama TUTO lähtee runkosarjan päätöspeliin puolestaan neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa.

TUTO:lla on erittäin laadukas materiaali tähän sarjaan ja on arvaamaton kortti ajatellen kevään pudotuspelejä.

– TUTO on nimekäs nippu ja hyvä joukkue. He pyrkivät pelaamaan kiekolla. Hyökkäyspäässä meidän pitää olla laadukas ja tehokas. Vastustajan hyökkäykset pitää saada nopeasti katki, koska mankeliin emme halua joutua, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet niistä kaksi ja TUTO kolme. Kiekko-Vantaa vei joukkueiden edellisen kohtaamisen 26. helmikuuta Marli Areenalla selvin 6–2-lukemin Oliver Kiljusen, Julius Valtosen, Roope Niskasen, Eetu Mäen ja kahdesti osuneen Aleksi Halmeen maaleilla.

TUTO–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Marli Areenalla.

Seuraa heitä:

#20 Ville-Valtteri Mustonen, K-Vantaa

Taisteluilmeen ruumiillistuma. Pelaa joka ilta joukkueelle ja monipuolisena hyökkääjänä voi pelata missä ketjussa tahansa.

#19 Erik Embrich, TUTO

Kaksi edellistä kautta lohinutussa viilettänyt hyökkääjätaituri on pelannut tehokasta kautta. Vahvuudet hyökkäyspäässä ja omaa hurjan potentiaalin.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen taistelee kauden päätöspelissä pistepörssin voitosta. Kainulainen on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena. Matkaa kärkipaikkaan on viisi pistettä.

– Kiekko-Vantaan Keni Karalahti on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 24+31=55

2) Joonas Niemelä 17+22=39

3) Julius Valtonen 15+24=39

4) Petteri Villanen 14+22=36

5) Eetu Mäki 14+20=34

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Vanhatalo 18+22=40

2) Erik Embrich 8+30=38

3) Juho Virtanen 15+21=36

4) Juho Mäkelä 17+12=29

5) Eetu Elo 12+16=28

 

Kuva: Shaun Duncan

Mestis