Kiekko-Vantaa | Mestis

Kultakypärä Harri Kainulainen: ”Kaikille haalarit niskaan ja paiskitaan yhdessä hommia”

12.02.2020

Taiturimainen sentterivelho Harri Kainulainen on Hämeenlinnan lahja vantaalaiselle jääkiekkoilulle. Kiekko-Vantaan kultakypärä ihastuttaa illasta toiseen näyttävillä suorituksillaan.

Kiekko tottelee pehmeäkätisen Harri Kainulaisen hanskojen komennossa. Juonikas sentterivelho on yksi sarjan taitavimmista kiekonkäsittelijöistä.

– Paljon tykkäsin käydä pienempänä ulkojäillä. Varmaan sieltä ne näyttävimmät temput ovat tulleet opittua, ensimmäistä kauttaan lohipaidassa pelaava Harri Kainulainen kertoo.

Lähes 100 liigaottelua urallaan pelannut Kainulainen saapui lohipaitaan hakemaan ison roolin kautta steppiä takaisin sarjaporrasta ylemmäs. Keväällä 2017 A-nuorten SM-kultaa kasvattajaseurassaan HPK:ssa voittanut juonikas sentterivelho on ihastuttanut taitavilla harhautuksillaan, hienoilla syötöillään ja tärkeillä maaleillaan.

Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä ja takonut 41 ottelussa tehot 19+20=39. Lempinimellä Höylä tunnettu keskushyökkääjä on sarjan maalipörssissä kolmantena. Seuraava tehopiste vie Kainulaisen seurahistorian 14. pelaajana yli 40 tehopisteen rajapyykin Mestiksessä yhden kauden aikana.

– Ei sitä kai ikinä saa tyytyväinen olla, mutta ihan hyvin on mennyt henkilökohtaisesti. Harmittaa, vaan ettei voittoja ole joukkueena tullut. Hyvin on ketjukavereiden kanssa peli kulkenut,. Tietynlaista röyhkeyttä vaan vielä lisää, Kainulainen tuumii.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 10 ja matkaa pleijaripaikkaan on nyt kahdeksan pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä yhdeksän ottelua. Hämeenlinnalaissentteri uskoo lohipaitojen loppukiriin ja pudotuspelipaikkaan.

– Pitää vaan paiskia hommia. Pienet asiat ratkaisee pelejä, joten pitää tehdä voittavat asiat hyvin, pelata viivojen päällä huolellisesti ja muut kliseet, mutta niin se vaan on, Kainulainen sanoo.

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi Pohjois-Suomen kiertueelle, jossa lohipaitoja odottaa kaksi äärimmäisen tärkeää kamppailua. Perjantaina vastassa on Hokki ja lauantaina RoKi.

– IPK-pelin viimeinen erä pelattiin pirun hyvin ja jokaisella pelaajalla oli haalarit niskassa. Olemme altavastaajia monessa pelissä, joten sitä se vaatii, että jokaisella on ne haalarit niskassa ja paiskitaan kimpassa hommia, Kainulainen päättää.

Mestis