Kiekko-Vantaa | Mestis

Kulmahampaat terävänä lauantain paikalliskamppailuun

25.09.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon vieraskaukalossa.

Murskavoitolla kauden aloittanut Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina kauden ensimmäiseen vierasotteluun, jossa vastaan asettuu sarjanousija Kiekko-Espoo.

Kauden ensimmäistä paikalliskamppailua on odotettu pitkään. Nyt se on vihdoin käsillä. Lohipaidat lähtee kamppailuun kulmahampaat terävänä.

– Vähän jännittää Metro Areenan isot ja kirkkaat valot, mutta yritetään saada ehjä ja hyvä peli aikaiseksi, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen virnistää.

Kiekko-Vantaa kaatoi torstaina sarja-avauksessa Forssan Palloseuran maalein 9–0. Lohipaitojen maaleista vastasivat Juho Jokiharju (2+1), Miika Heiskari (2+0), Konsta Hirvonen (1+1), Jolle Nikander, Oliver Kiljunen (1+1), Rasmus Lahnaviik (1+1) ja Eetu Mäki. Tolppien välissä Samuel Jukuri torjui nollapelin.

– Olimme todella tehokkaita ja kovalla prosentilla käytimme maalipaikat. Oli hienoa, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaan täytyy lauantaina parantaa peliään, sillä vastus kovenee. Kiekon kanssa täytyy olla huolellisempi ja vastustajalle ei voi antaa yhtä paljon ylivoimahyökkäyksiä kuin torstaina.

– Joukkueelle teroitettiin, että tapa millä eilen pelasimme pitää korjata heti. Emme voi antaa noin paljon ylivoimahyökkäyksiä omiin, vaan hyökätä joka kentän osa-alueella fiksummin. Jos hyökkäys tyrehtyy, niin se ei voi olla heti kolme vastaan yksi -hyökkäys omiin, Manninen kertoo.

Kiekko-Espoo nostettiin tälle kaudelle Suomi-sarjasta Mestikseen. Espoossa on kasattu kovaa joukkuetta ja lauantaina edessä onkin hyvä mittari. Perinteikäs seura aloittaa Janne Tuunasen luotsaamana urakkansa perjantai-iltana TUTO:n vieraana.

Kiekko-Espoon avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Roope Taponen, puolustajat Arto Laatikainen, Erik Autio ja Aku Alho sekä hyökkääjät Joonas Niemelä, Julius Rantaeskola, Emil Oksanen ja Kurtis McLean.

Kiekko-Espoossa pelaa paljon vanhoja tuttuja lohipaidasta, sillä Niemelän ja Rantaeskolan lisäksi joukkueessa pelaavat muun muassa Petteri Villanen, Aleksi Järvinen ja Erno Hopponen.

– Vaikea sanoa mitä odottaa. He pelasivat yhden harjoitusottelun, niin sellaista kunnon kuvaa ei ole syntynyt millaista kiekkoa he pelaavat. Nimilista on kova tähän sarjaan ja varmasti meidän täytyy jättää taas ihan kaikki kentälle, että pelataan voitosta, Manninen tuumaa.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17 Metro Areenalla. Ottelua voit seurata Ruutu-palvelusta.

Kiekko-Vantaan virallinen fanien kohtauspaikka Shamrock näyttää ottelun sporttikabinetissa.

Seuraa häntä:

#5 Miika Heiskari, K-Vantaa

Kiekollinen puolustaja aloitti torstaina ottelun seiskapakkina, mutta paukutti kaksi maalia ja pelasi hienon ottelun. Jalka liikkuu ja pelaa kiekolla laadukkaasti.

#67 Julius Rantaeskola, K-Espoo

Kiekko-Vantaastakin hyvin tuttu laitahyökkääjä on yksi Mestiksen parhaista maalintekijöistä. Laukaus on kuin hevosen potku. Viime kausi sujui Liigassa pienessä roolissa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juho Jokiharju 2+1=3

2) Nuutti Viitasalo 0+3=3

3) Miika Heiskari 2+0=2

4) Oliver Kiljunen 1+1=2

5) Konsta Hirvonen 1+1=2

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Juho Jokiharju vietti ensimmäistä kertaa Mestiksessä kolmen tehopisteen iltaa sarja-avauksessa torstaina. Jokiharju on takonut nyt kolmessa perättäisessä ottelussa jokaisessa kaksi maalia.

– Viljami Wacklin pelaa lauantaina uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa.

– Kun Espoo United pelasi kaksi kautta Mestiksessä, niin keskinäiset ottelut menivät silloin 7–4 Kiekko-Vantaalle. Lohipaidat olivat molemmilla kausilla pääkaupunkiseudun valtias.

 

Mestis