Kiekko-Vantaa | Mestis

Koovee nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan – taistelu jatkuu perjantaina Tikkurilassa

11.09.2019

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona katkeran 2–5-tappion Suomen Cupin puolivälierässä Kooveen vieraana. Lohipaidoilla on mahdollisuus kääntää sarja perjantaina Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen keskiviikkona Hakametsän kakkoshallin valoissa. Kamppailusta kehkeytyi vauhdikas ja viihdyttävä.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta paremmalla puolustamisella ja viimeistelyllä tulos olisi ollut toinen. Muun muassa avauserässä sekä Roope Niskanen että Roope Reini kutittelivat tolppia ja ylivoimakin jauhoi riittävästi hyviä tilanteita. Koovee niittasi virheistä kovalla prosentilla ja vei voiton ensimmäisestä puolivälieränäytöksestä lopulta maalein 2–5.

– Huono tulos ja viisi maalia omiin, niin silloin on mennyt monta asiaa huonosti. Tuollaisella päästettyjen maalien määrällä on vaikea voittaa. Meidän täytyy puolustaa paremmin. Nyt tuli liikaa virheitä puolustuspelissä, eikä jänne kestänyt sen osalta koko peliä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi.

Lohipaitojen maaleista vastasivat toisessa erässä alivoimalla 1–2-kavennuksen alivoimalla sivaltanut Joel Sund ja päätöserässä 2–5-lukemat maagisella yksilösuorituksella taiteillut Julius Valtonen.

Kooveelta maaliverkkoa heiluttivat Miro Nalli, Juho Jokiharju, Ville Saloranta, Jere Helenius ja Elias Elomaa.

Tappiosta huolimatta lohipaitojen pelissä oli paljon hyvääkin. Päävalmentaja Jesse Welling tietää mitä pitää parantaa perjantaille.

– Todella paljon hyvää oli pelissä ja mahdollisuudet voittoon oli, mutta siinä se juttu onkin. Ei me voida noin halvalla antaa vastustajan tehdä maaleja, koska ei meidän hyvyydestä ole silloin mitään hyötyä, Welling sanoi.

Taistelu jatkuu perjantaina Trio Areenalla. Kiekko-Vantaa lähtee tasoittamaan ottelusarjaa ja viemään ratkaisua sitä kautta jatkoerään.

– Paremmin täytyy pystyä pelaamaan. Hyökkäyspeli tuottaa riittävästi maalintekomahdollisuuksia, mutta puolustaa täytyy tylymmin ja kärsivällisemmin ja viimeistelyn täytyy olla tehokkaampaa, Welling tuumasi.

Koovee–Kiekko-Vantaa 5–2 (2–0, 2–1, 1–1)

16.35 1–0 Miro Nalli (Ville Saloranta)

18.57 2–0 Juho Jokiharju (Miika Heikkilä, Jimi Kuronen)

22.37 2–1 Joel Sund (Mikael Saha) AV

31.52 3–1 Ville Saloranta (Miro Nalli, Jimi Kuronen)

39.06 4–1 Jere Helenius (Roby Järventie, Mikko Pukka)

55.30 5–1 Elias Elomaa (Ville Saloranta)

56.47 5–2 Julius Valtonen (Markus Lahtinen, Ville Rautiala)

Torjunnat:

Eetu Mäkiniemi, Koovee 12+9+9=30

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 7+10+7=24

Mestis