Kiekko-Vantaa kompuroi kotikaukalossa – ”Maalit jäivät puuttumaan”

27.02.2019

Kiekko-Vantaa koki keskiviikon Mestis-näytelmässä 1–3-tappion kotikaukalossa Kooveelle.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa ja karsintojen välttämisestä haaveileva sarjajumbo Koovee kohtasivat vauhdikkaassa Mestis-mittelössä.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua näennäisesti rakentaen riittävän määrän maalipaikkoja voittaakseen, mutta vimeistely oli tervanjuontia niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin.

– Koovee pelasi taktisesti hyvin. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta maalit jäivät puuttumaan. Puhuimme siitä, että maalille täytyy mennä. Tehtiin vastustajan veskarin työ helpoksi, kun se näki kiekot koko illan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen kertoi.

Avauserässä maaleja ei nähty. Lohipaidoilla oli paremmat tontit maalintekoon, mutta verkko ei hallinnasta huolimatta heilunut.

Koovee siirtyi tasaisessa toisessa erässä 0–1-johtoon Ilves-laina Julius Valtosen ohjauksella. Lohipaidat hukkasivat omat tilaisuutensa.

Päätöserässä Koovee ratkaisi kamppailun paremmalla tehokkuudellaan. Vieraiden kultakypärä Vili-Jesper Koivula ohjasi maalin edestä 0–2-osuman ja Riku Sihvonen niittasi irtokiekolta maalin edestä tilanteeksi 0–3.

Kiekko-Vantaa kavensi lopussa 40 sekuntia ennen päätössummeria, kun puolustaja Jere Kiviniemi tälläsi laatan pussiin Mestiksen pisteykkösen Miro-Pekka Saarelaisen ja taiturimaisen hyökkääjälupauksen Aleksi Halmeen syötöistä.

– Meidän täytyy panostaa maalille menemiseen ja olla valmis iskemään niin sanottuja räkämaaleja. Vaikka tulos oli tämä, niin täytyy nähdä positiiviset asiat ja ottaa ne mukaan. Korjataan ongelmakohtia ja mennään eteenpäin. Meillä on viisi peliä jäljellä runkosarjaa ja teemme kaikkemme, Ruotsalainen sanoi.

Kiekko-Vantaan maalissa Carolina Hurricanesin NHL-varaus ja vantaalaisseuran oma kasvatti Eetu Mäkiniemi pysäytti 30 kiekkoa. Kooveen tolppien välissä TomI Risteli venyi pikkumustan tielle 32 kertaa.

Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta perjantaina Heinolassa Peliittojen vieraana.

Kiekko-Vantaa–Koovee 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)

22.02 0–1 Julius Valtonen (Ville Järvinen, Riku Sihvonen)

46.11 0–2 Vili-Jesper Koivula (Sami Tamminen, Jesse Ahonen)

51.47 0–3 Riku Sihvonen (Erno Hopponen)

59.20 1–3 Jere Kiviniemi (Miro-Pekka Saarelainen, Aleksi Halme)