Nurmikanta ratkaisi jatkoaikatrillerin

13.02.2019

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkoillan jännitysnäytelmässä Trio Areenalla sarjanousija Kooveen jatkoajan jälkeen maalein 2–1. Lohipaitojen sankariksi nousi voittomaalin tällännyt Nico Nurmikanta.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen viidettä kertaa tällä kaudella. Trio Areenalla nähtiin tasainen kiekkopeli, jossa väännettiin äärimmäisen tärkeistä pisteistä.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa aloitti ottelun vahvasti ja loi avauserässä useamman laadukkaan maalipaikan, mutta Kooveen 18-vuotias Ilves-laina Lukas Dostal piti vierasjoukkuetta pystyssä.

Kiekko-Vantaa siirtyi ottelussa 1–0-johtoon avauserässä, kun Joel Sund iski läpiajosta limpun pussiin. Syöttöpisteen osumaan saalisti Erik Embrich.

Toinen erä oli tasaisempi ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa. Karsintaviivan yläpuolelle hamuava Koovee tasoitti kamppailun toisen erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla, kun Alex Hukki sivalsi limpun verkon perukoille kultakypärä Vili-Jesper Koivulan ja luottopuolustaja Erno Hopposen syötöistä.

Kolmannessa erässä väännettiin tasaisesti ja kumpikin joukkue sai jälleen muutaman loistavan maalipaikan, mutta molemmissa päissä maalivahdit olivat liekeissä.

Lohipaitojen maalilla upean ottelun pelannut Waltteri Ignatjew pysäytti päätöserässä muun muassa Vili-Jesper Koivulan läpiajon.

Kiekko-Vantaa ratkaisi ottelun lopulta jatkoajalla, kun puolustaja Nico Nurmikanta pääsi nokikkain Anaheim Ducksin viime kesänä varaaman veskarilupauksen kanssa ja tinttasi limpun pussiin. Upean esityön maaliin tarjoili Mestiksen pistepörssiä johtava kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen ja kakkossyötön korjasi hyökkäyksen käynnistänyt Alex Lindroos.

Ennätyksiä kauden aikana useaan otteeseen rikkoneesta Saarelaisesta tuli 60 tehopisteen rajapyykin ensimmäisenä Kiekko-Vantaa -pelaajana Mestiksessä puhkonut pelaaja.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla sarjassa kahdeksanneksi. Lohipaitojen kausi jatkuu lauantaina äärimmäisen tärkeällä kotiottelulla samoista sijoituksista taistelevaa RoKia vastaan.

Kiekko-Vantaa–Koovee 2–1 JA (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

14.08 1–0 Joel Sund (Erik Embrich) TV

39.28 1–1 Alex Hukki (Vili-Jesper Koivula, Erno Hopponen) YV

61.31 2–1 Nico Nurmikanta (Miro-Pekka Saarelainen, Alex Lindroos)