Kiekko-Vantaa | Mestis

Kolmen ottelun viikko käyntiin paikalliskamppailulla – ”Tasonpalautus pelillisesti vaaditaan”

13.10.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona vieraskaukalossa paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon. Kiekko tippuu jäähän Metro Areenalla klo 18.30.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kolme kovaa ottelua ja lähtee hakemaan yhdeksää pistettä. Keskiviikkona kohdataan vieraskaukalossa Kiekko-Espoo ja viikonloppuna edessä ovat back to back -ottelut TUTO:a vastaan.

Viime viikolla lohipaidat kaatoivat perjantaina Kiekko-Espoon upean esityksen jälkeen Trio Areenalla maalein 5–2. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Nuutti Viitasalo, Eetu Peltola, Erkka Seppälä (1+3), Juho Jokiharju ja Mico Luoto.

Lauantaina Kiekko-Vantaa haki sarjajumbo Forssan Pallloseuran vieraana 2–1-vierasvoiton tahmean esityksen jälkeen. Samuel Jukuri loisti tolppien välissä ja Jarkko Pynnönen sekä Christian Silfver ratkoivat pelin osummillaan.

– Aikamoinen tasonpalautus pelillisesti meiltä vaaditaan tuosta viime matsista. Samanlainen peli-ilme ja pelitavallinen nöyryys kuin viime perjantaina Kiekko-Espoota vastaan, niin ollaan hyvällä mallilla, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on harjoitellut alkuviikon terävästi ja laadukkaasti. Varsinkin erikoistilannepelaamiseen on kiinnitetty huomiota.

– Perusasioiden äärellä ollaan oltu ja tehty vähän kaikkea. Erikoistilanteisiin ja hyökkäyspelaamiseen on haettu raikkautta, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaan ylivoima ei ole tällä kaudella toiminut, sillä se on sarjan toiseksi huonoin ylivoimajoukkue prosentilla 9,68.

– Hyvä aihio on ylivoimalla olemassa, mutta se aihio ei riitä. Siihen kaivataan raikkautta ja suoraviivaisuutta, Manninen tietää.

Kiekko-Vantaa on Mestiksessä kolmantena pistekeskiarvolla 2,00. Lohipaidat ovat voittaneet kuudesta ottelustaan neljä. Mika Niskasen luotsaama lohiparvi on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja ja päästänyt vähiten.

Kiekko-Espoo on sarjassa toisena pistekeskiarvolla 2,33. Sarjanousija on voittanut kuudesta ottelustaan viisi. Ainut tappio tuli Vantaalla vieraana viime perjantaina. Janne Tuunasen luotsaama Kiekko-Espoo on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt toiseksi vähiten.

Mestikseen nostetulla Kiekko-Espoolla on kasassa nimekäs joukkue tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa kapteeni Arto Laatikainen, pakkien pistepörssiä johtava Erik Autio, Aku Alho ja hyökkääjät Anton Ollikainen, Petteri Villanen, Joonas Niemelä, Kurtis McLean, Julius Rantaeskola ja Emil Oksanen.

Joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Kiekko-Espoo voitti Tapiolassa kaksi ja puoli viikkoa sitten Petteri Villasen osumalla 1–0.

Odotettavissa on jälleen kovatempoinen, kiihkeä ja laadukas jääkiekkopeli. Kiekko-Vantaan täytyy laittaa jälleen parasta pöytään.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Metro Areenalla klo 18.30. Ottelua voit seurata Ruutu -palvelusta.

Seuraa häntä:

#3 Christian Silfver, Kiekko-Vantaa

Taitava kiekollinen puolustaja avasi maalihanat lauantaina Forssassa. Liikkuu hyvin, pelaa kiekolla rohkeasti ja tukee hyökkäyksiä aktiivisesti. Tärkeä palanen lohipaitojen puolustuksessa.

#20 Erik Autio, Kiekko-Espoo

SaiPasta tullut puolustaja on tähän sarjaan laatupelaaja. Johtaa pakkien pistepörssiä ja on takonut jo neljä maalia. Pelaa isoja minuutteja illasta toiseen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 2+6=8

2) Erkka Seppälä 2+5=7

3) Nuutti Viitasalo 1+6=7

4) Julius Valtonen 0+7=7

5) Eetu Mäki 3+2=5

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi:

1) Petteri Villanen 5+2=7

2) Erik Autio 4+3=7

3) Anton Ollikainen 5+1=6

4) Kurtis McLean 2+4=6

5) Emil Oksanen 0+6=6

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Nuutti Viitasalo on pakkien pistepörssissä toisena.

– Kiekko-Vantaan Erkka Seppälä on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Sentterivirtuoosi on takonut kolmeen edelliseen otteluun tehot 2+5.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kippari on saalistanut neljään edelliseen otteluun tehot 0+6.

Mestis